De ce votez cu Alianța Noastră România

1. Acum alegerile sunt organizate mai transparent, fraudele vor fi semnificativ mai puține. După introducerea sistemului informatic de control al votanților la locale, numărul sesizărilor a scăzut cu peste 40%, iar al infracțiunilor și contravențiilor – cu peste 50%, performanță despre care nu vorbește nimeni.

La parlamentare se vor adăuga camerele de luat vederi în secții, în primul rând pentru filmarea momentului în care ștampilele sunt sigilate.

Votul – mult mai corect – va produce un scor foarte apropiat de adevăr. Partidele mari se vor privi în oglindă. Scorul poate trimite în Parlament și partide mici, fără resurse, boicotate de presă și ignorate de partenerii de joc. Este o cursă în care oamenii cinstiți chiar au o șansă. Deci votul meu va fi mai important acum, decât a fost în 2012, de exemplu.

Nici un partid nu va fi mulțumit de scor, de fapt, dar arbitrajul corect va orienta dezbaterea spre profesionalizarea lumii politice.

2. Corneliu Berari m-a convins de ceea doar întrezăream (ne-a mai rămas suveranitatea culturală – sursa: aici).

3. La ce folosește un nou-născut? Rămâne de văzut, cum a spus un savant întrebat la ce va folosi curentul electric.

Alianța Noastră este acum o formațiune politică creștină aflată în fașă. Pe listele Alianței Noastre sunt mulți oameni care au apărat valorile creștine, fie și cu o postare pe un blog. Este un partid declarat creștin. Fiind la începutul carierei sale, rămâne de văzut dacă își va asuma cu adevărat valorile creștine, când va fi în Parlament.

Dacă trece pragul de 5% din voturi, ANR va trimite în Parlament cel puțin 15 oameni. Ei vor fi o voce de care va trebui să se țină seama, în perspectiva anului 2019 (prezidențiale) și a anului 2020 (parlamentare la termen). Dacă vor rămâne o voce credibilă.

Pentru că, indiferent de ce trend există la un moment dat pe plan internațional, va fi o chestiune de viață și de moarte națională ca, în condițiile în care am pierdut suveranitatea economică și politică, să reușim să păstrăm tipare culturale și instituții sociale compatibile cu identitatea noastră istorică și cu felul nostru de a fi. (vezi pct 2.)

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „De ce votez cu Alianța Noastră România”

Comentariile sunt închise.