Claudiu Târziu (AUR), declarație fără echivoc pentru POLITICO: Nu o vom vota niciodată pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la cârma CE

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a reiterat, într-o declarație în exclusivitate pentru publicația Politico, că delegația AUR în ECR nu o va vota pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene (CE).

Acest lucru a fost anunțat de Claudiu Târziu încă de sâmbătă, după cum a relatat RostOnline.

„Politico, una dintre cele mai prestigioase publicații la nivel european, mi-a solicitat câteva declarații în exclusivitate privind poziția AUR față de Viktor Orban și Ursula von der Leyen.

Am reiterat ceea ce am susținut de fiecare dată:

-Suntem ferm favorabili unui mare grup al conservatorilor și patrioților europeni în Parlamentul European,

-Dorim o deschidere a dialogului cu Orban și Fidesz,

-Nu o vom vota niciodată pe malefica Ursula pentru un nou mandat la cârma Comisiei”, a anunțat, marți, pe Facebook, Claudiu Târziu.

Reamintim că, sâmbătă, Claudiu Târziu a făcut o serie de precizări pe teme de interes major, precum adeziunea AUR la grupul politic ECR, poziția partidului față de donarea sistemului Patriot și votul împotriva Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE.

Principalele declarații făcute de Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE:

  • Nu suntem de acord cu cedarea sistemului Patriot către Ucraina, dar asta nu înseamnă că suntem împotriva Ucrainei, ci că suntem pentru România și pentru români, vrem să avem cu ce să ne apărăm.
  • Condamnăm ferm războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, credem că Ucraina trebuie să beneficieze și de ajutorul nostru din punct de vedere umanitar și economic, dar nu ignorând interesele românilor, nu punându-i pe români în pericol.
  • Nu vom vota cu Ursula von der Leyen, dacă va candida pentru un nou mandat la șefia CE, ci vom vota împotriva ei, indiferent ce vor vota membrii grupului ECR din care AUR face parte.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost