Despre AUR și ECR

Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European (ECR), devenit cel de-al treilea grup ca mărime.

Pentru a fi acceptat în grupul ECR, AUR a semnat o declarație de susținere a poziției Ucrainei. Și la Bruxelles lucrurile stau exact ca în Parlamentul de la București. Dacă nu ești într-un grup politic, nu contezi deloc: nu poți trece amendamente, nu poți influența nici un raport, nu deții nici o pârghie de la nivelul conducerii unor comisii de specialitate sau delegații de prietenie cu alte state… Absolut nimic.

Rămâne să faci figurație timp de cinci ani pe-acolo. Alternativa ar fi fost grupul Identitate și Democrație (ID), doar că soarta ar fi fost aproape aceeași. ID nu deține conducerea nici unei comisii și a nici unei delegații și nici un partid nu face înțelegeri cu cei din acest grup pt a trece amendamente sau rapoarte… Și atunci rămânea varianta de a face doar gălăgie și scandal.

Iar din punctul ăsta de vedere suntem acoperiți. De scandal și gălăgie se va ocupa Diana Șosoacă. În altă ordine de idei, pe interes național, ai libertatea votului chiar dacă ești într-un grup politic. Deci îți poți face remarcată poziția. Exact cum a fost cazul lui Cristian Terheș în mandatul trecut.

Așa că să așteptăm și să vedem cum vor evolua europarlamentarii AUR înainte de a-i pune la zid.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Despre AUR și ECR”

  1. Adică: noi suntem în teleguță, dar ne ținem după căruță.
    Deja pumnul în piept sună mai înfundat; este normal: mâncare bună, haine bune etc.
    Dan Adrian

    Răspunde
  2. ESENTA ” Ramane sa faci figuratie 5 ani , ca si pana acum ” asta este ” DEMOCRATIA ” figuratia celor ” putini ” DECIZIA CELOR MULTI , ca in sedintele de partid pe vremuri ” VOTAM IN UNANIMITATE ” Pacat , ca suntem tot ” in comunism ” dupa 30 si ceva de ani de asa zisa ” democratie europeana si nationala ” Ramane de vazut , la ” PARLAMENTARE ” si ” PREZIDENTIALE ” ce va face AUR si daca va vedea ” POARTA DESCHISA ” datorita ” JOCULUI LA OFFSAID ” a actualului SPECTRU POLITIC .Ramane de vazut

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.