Georgia, în vizorul UE, după legile împotriva propagandei LGBT. Josep Borrell: „Ușa pentru aderare este deschisă, dar se poate închide rapid”

Georgia, țară candidată la UE, a intrat în vizorul oficialilor europeni, după ce autoritățile georgiene au adoptat mai multe legi care deranjează Bruxelles-ul.

De exemplu, la începutul lunii iunie, partidul de guvernământ din Georgia a introdus în parlament 19 proiecte de lege care interzic propaganda LGBT și schimbarea de sex, după cum a relatat RostOnline.

În acest context, „cazul Georgia” este subiect pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE), de luni, 24 iunie.

Înainte de reuniunea de la  Luxemburg, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a emis o avertizare clară guvernului georgian cu privire la perspectivele de aderare la Uniunea Europeană, notează Calea Europeană.

Șeful diplomației europene a subliniat că ușa pentru aderarea Georgiei la UE este deschisă, dar ar putea fi închisă dacă guvernul continuă pe aceeași traiectorie.

„Dacă guvernul continuă să facă ceea ce face acum, această ușă va fi închisă. Și poporul georgian va plăti consecințele, suferind din cauza faptului că perspectiva europeană va fi diminuată sau chiar anulată”, a spus Borrell. El a subliniat că situația este foarte gravă și că acțiunile actuale ale guvernului georgian pun în pericol viitorul european al țării.

În cadrul reuniunii CAE, Borrell va prezenta miniștrilor o opțiune de lucru detaliată, explicând diferitele măsuri pe care UE le poate lua pe termen scurt și mediu pentru a împiedica continuarea acestor tendințe negative în Georgia.

„Am pus pe masă o analiză completă a ceea ce putem face, iar miniștrii vor dezbate aceste aspecte. Așadar, nu vă așteptați la decizii concrete astăzi, este o dezbatere de orientare politică”, a declarat el jurnaliștilor.

Printre măsurile pe termen scurt discutate se numără oprirea sprijinului prin Mecanismul European pentru Pace, întreruperea contactelor politice la nivel înalt și reconsiderarea unei părți din sprijinul financiar care merge direct către guvernul georgian. Borrell a subliniat că UE nu dorește afectarea civililor prin aceste măsuri, ci să tragă un semnal de alarmă guvernului de la Tbilisi.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Georgia, în vizorul UE, după legile împotriva propagandei LGBT. Josep Borrell: „Ușa pentru aderare este deschisă, dar se poate închide rapid””

  1. Este simplu , santajul ” financiar ” iti dau bani acum , te ” platesc ” sa faci ca mine , dar iti i-au banii ” maine” , dupa ce ai facut ca mine si nu mai este ” o tara si un popor ” Acum fiecare ” ce samanta pune asemenea roade culege ” , ca in ” Biblie ” , ca si la noi in 2007 , restul sunt doar ” vorbele ” dar , faptele ” cuceritorului asa zis european ” se vad dupa , ca in ” tentatie , pacat si ispasire pacat ” de data asta ” pe termen lung ” sau poate ” defintiv „

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.