Liderii marilor biserici creștine din Israel acuză autoritățile că au lansat un „atac coordonat” asupra prezenței creștine în Țara Sfântă

Liderii marilor biserici creștine din Israel acuză autoritățile israeliene că au lansat un „atac coordonat” asupra prezenței creștine în Țara Sfântă prin inițierea procedurilor fiscale împotriva lor. Bisericile spun că măsura strică un status quo vechi de secole și reflectă intoleranța crescândă față de prezența creștină minusculă în Țara Sfântă.

Oficialii israelieni au respins acuzațiile, spunând că totul este o chestiune financiară de rutină. Într-o scrisoare adresată premierului Benjamin Netanyahu în această săptămână, conducătorii principalelor confesiuni creștine susțin că patru municipalități din Israel au trimis recent scrisori de avertizare oficialilor bisericii, avertizându-i de acțiuni legale dacă nu plătesc impozite.

„Credem că aceste eforturi reprezintă un atac coordonat asupra prezenței creștine în Țara Sfântă”, spun conducătorii bisericilor catolică, ortodoxă greacă și ortodoxă armeană.

„În acest timp, când întreaga lume, și lumea creștină în special, urmăresc în mod constant evenimentele din Israel, ne aflăm, încă o dată, în fața unei încercări a autorităților de a alunga prezența creștină din Țara Sfântă.”

Bisericile, care sunt mari proprietari de pământ în Țara Sfântă, spun că nu plătesc impozite pe proprietate în conformitate cu tradiția de lungă durată. Ele spun că fondurile lor merg la servicii de care beneficiază statul, cum ar fi școli, spitale și case pentru vârstnici.

Municipalitățile din Tel Aviv, Ramla, Nazaret și Ierusalim au emis în ultimele luni scrisori de avertizare sau au inițiat acțiuni legale pentru presupuse datorii fiscale. Municipalitatea din Ierusalim a declarat pentru Associated Press că Bisericile nu au depus cererile necesare pentru scutiri de taxe în ultimii ani și că „are loc un dialog cu Bisericile pentru a colecta datoriile pentru proprietățile comerciale pe care le dețin”. Celelalte municipalități nu au comentat imediat și nu este clar dacă au acționat într-un efort coordonat sau dacă acțiunile fiscale sunt coincidențe.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Liderii marilor biserici creștine din Israel acuză autoritățile că au lansat un „atac coordonat” asupra prezenței creștine în Țara Sfântă”

  1. Se spune ca ” banul este ochiul dracului ” apoi daca a ajuns si pe la noi , cu asa zisul conflict UKRAINA-RUSIA , de ce sa nu ajunga si in TARA SFANTA , cu asa zisul conflict ” ISRAEL-RESTUL ” apoi de ” bani ” toti au nevoie acum pentru ” PACE PRIN RAZBOI ” este MODA ZILEI .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.