România cumpără obuziere K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 milioane de dolari

România a confirmat, miercuri, planul de a cumpăra obuziere autopropulsate sud-coreene K-9, în valoare de 920 de milioane de dolari, anunță agenția YNA, citată de Profit.ro.

Potrivit sursei, ministrul român al apărării, Angel Tîlvar, a anunțat decizia în timpul discuțiilor din România cu șeful apărării de la Seul, Shin Won-sik, care se află într-o călătorie de o săptămână în Europa de Est.

Shin i-a mulțumit lui Tîlvar pentru decizie și a anticipat că acordul- cea mai mare achiziție de armament din România din ultimii șapte ani- va activa și mai mult cooperarea în domeniul apărării și al armamentului între cele două țări.

„Coreea de Sud va deveni partenerul optim pentru impulsul României de a-și moderniza armata”, a declarat Shin, adăugând că speră că acordul va duce la o serie de cooperări, inclusiv fabricarea în comun, antrenamente încrucișate între unitățile relevante și schimburi de personal.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „România cumpără obuziere K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 milioane de dolari”

  1. Este firesc , dupa vizita domnului Presedinte in Coreea de Sud , ca ” intermediar ” afacere , se vede ca este ” bine ” si dansul cheltuieste banii tarii ” cu folos” , cat este ” consultanta in afacere ” , ramane de vazut , mai tarziu , peste ” ANI ” ca si in alte asa zise ” DOSARE CELEBRE ” Acum domnul coreean in cauza este fericit ” CA INCASEAZA ” si multumit ca ” urmeaza sa incaseze si in viitor ” , pe ” COOPERARE ” cat si domnii ” conducatori politici ” in cauza , fiindca si ei ” incaseaza ” . CINE POATE FI NEMULTUMIT , POATE ” TURMENTATUL DE CETATEAN ROMAN ” votantul de la ” toamna” , CARE RAMANE TOT FARA ” SCOLI , SPITALE , ASISTENTA SOCIALA , PENSIE,AUTOSTRAZI , LOCURI DE MUNCA ” etc, etc, DAR ” DORMITI LINISTITI , NOI NE INARMAM PENTRU D-VOASTRA ” VIN RUSII . Ca la ” FNI ” in anii 90 , adica ” Dormiti linistiti noi avem grija de banii d-voastra ” Asta este , fiecare ” timp ” cu FNI-iul lui , acum este ” INARMAREA LA MODA ” , maine cine stie ?

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.