Sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris, la un pas de colaps, din cauza politicilor de mediu. Delegațiile aduc de acasă aparate mobile de aer condiționat

Apartamentele pregătite pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Paris nu sunt dotate cu aparate cu aer condiționat, decizia fiind luată pentru a asigura „sustenabilitatea” evenimentului.

Comitetul de organizare și-a propus un eveniment „verde si durabil”, cu o amprentă de carbon redusă. Acesta este motivul pentru care, în plină vară,  camerele sportivilor nu sunt dotate cu aer condiţionat.

Cu toate acestea, după avertismentul dur care a venit de la Paris, potrivit căruia sportivii ar putea intra în colaps din cauza căldurii, unele delegaţii plănuiesc să îşi menţină sportivii la răcoare prin mijloace proprii, anunță publicația Le Figaro, citată de Digi.

Sarah Hirshland, director general al Comitetului Olimpic American, a declarat că federaţia va pune la dispoziţie unităţi mobile de aer condiţionat.

„După cum vă puteţi imagina, acesta este un moment în care consecvenţa şi predictibilitatea sunt esenţiale pentru performanţa echipei SUA”, a explicat ea. Sarah Hirshland a adăugat că aerul condiţionat este „o prioritate foarte mare” şi „un lucru pe care sportivii îl consideră esenţial pentru performanţa lor”.

La rândul său, Comitetul Olimpic Australian a instalat deja aparate de aer condiţionat în fiecare cameră „pentru a le uşura somnul sportivilor, dintre care mulţi vor trebui să se odihnească în timpul zilei”, a declarat Anna Meares, şefa delegaţiei, pentru The Guardian.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.