Statul American Kansas dă în judecată Pfizer pentru „declarații înșelătoare” despre vaccinul COVID

Statul american Kansas a intentat în urmă cu o săptămână un proces împotriva companiei farmaceutice Pfizer, susținând că compania a făcut „afirmații înșelătoare” cu privire la eficacitatea vaccinului COVID-19 și la riscurile asociate vaccinului.

Procurorul general din Kansas, Kris Kobach (Republican), acuză Pfizer că a indus în eroare locuitorii din Kansas cu privire la riscurile vaccinului COVID-19 al companiei atunci când a susținut că este sigur și ar fi ascuns dovezi ale legăturii vaccinului cu miocardita și problemele legate de sarcină. Pfizer ar fi dat, de asemenea, rezidenților o impresie falsă atunci când a susținut că vaccinul său este eficient, deși știa că eficacitatea vaccinului scade în timp și nu protejează împotriva variantelor COVID-19, se arată în plângere.

„Pfizer a făcut mai multe declarații false pentru a înșela publicul cu privire la vaccinul său într-un moment în care americanii aveau nevoie de adevăr”, a spus Kobach într-o declarație.

În plângere se susține că declarațiile și limbajul Pfizer din jurul vaccinului COVID-19 au fost o încălcare a Legii privind protecția consumatorilor din Kansas. Statul solicită daune financiare nespecificate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Statul American Kansas dă în judecată Pfizer pentru „declarații înșelătoare” despre vaccinul COVID”

  1. În ce mă privește, nu cred în autenticitatea acestor declaratii . Din punctul meu de vedere acestea au fost făcute în urma numeroaselor decese sau schilodiri pe viață ale publicului credul, pentru a-i ” închide gura ” și a cîștiga electorat .

    Pfizer are numeroase condamnări, amenzile colosale la care a fost constrîns de fiecare data ar fi trebuit să blocheze de la bun început semnarea contractelor de furnizare de vaccinuri dintre stat și compania aceasta, știind că se face vinovată de multiple încălcări ale legii siguranței pacienților.
    În tot cazul, o sa urmăresc rezultatele acestui proces, deși celor morți nu le mai folosește la nimic, iar celor mutilați…le va permite eventual îngrijiri medicale pe viață.

    Și asta pentru un virus a cărui existență nu a dovedit-o nimeni, nicăieri, pînă în momentul de față !

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.