VIDEO/ Claudiu Târziu, precizări necesare: Nu suntem de acord cu donarea sistemului Patriot. Condamnăm războiul, suntem pentru pace. Delegația AUR în ECR va vota ÎMPOTRIVA Ursulei von der Leyen

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a făcut, sâmbătă, într-o intervenție live pe Facebook, o serie de precizări pe teme de interes major, precum adeziunea AUR la grupul politic ECR, poziția partidului față de donarea sistemului Patriot și votul împotriva Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE.

Principalele declarații făcute de Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE:

  • Nu suntem de acord cu cedarea sistemului Patriot către Ucraina, dar asta nu înseamnă că suntem împotriva Ucrainei, ci că suntem pentru România și pentru români, vrem să avem cu ce să ne apărăm.
  • Condamnăm ferm războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, credem că Ucraina trebuie să beneficieze și de ajutorul nostru din punct de vedere umanitar și economic, dar nu ignorând interesele românilor, nu punându-i pe români în pericol.
  • Nu vom vota cu Ursula von der Leyen, dacă va candida pentru un nou mandat la șefia CE, ci vom vota împotriva ei, indiferent ce vor vota membrii grupului ECR din care AUR face parte.

Încă de la începutul intervenției video, Claudiu Târziu a explicat importanța adeziunii la un grupul politic ECR și a subliniat că delegația AUR nu va vota cu Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE.

„Am aderat la grupul politic ECR din PE. De ce este important? Doar așa ai șansa să rezolvi anumite chestiuni, să te bați cu adversarii politici și ideologici cu o mai mare forță. Dacă ești doar o delegație de 6 oameni ai o forță redusă, dacă ai alături de tine colegi care cred în același valori atunci cuvântul tuturor va fi mai greu”, a spus Claudiu Târziu.

Totodată, Claudiu Târziu a subliniat că această aderare nu a fost condiționată, așa cum s-a vehiculat în presă, însă a confirmat că președintele AUR a semnat o informare cu privire la poziția AUR față de conflictul din Ucraina, față de relația cu Ungaria, etc.

„Noi am spus mereu aceleași lucruri care se regăsesc în documentul semnat de Geroge Simion, anume că agresiunea Rusiei contra Ucraina este condamnabilă, că este un război nedrept, ilegitim, care încalcă tratatele internaționale și care trebuie să înceteze de urgență, trebuie să tacă armele și să vorbească diplomații, să se găsească o soluție de pace. Noi vrem pace, nu vrem să se extindă războiul, nu vrem să mai moară oameni. Condamnăm războiul, suntem pentru pace”, a explicat Claudiu Târziu.

În ceea ce privește donarea sistemului Patriot, Claudiu Târziu a criticat această decizie, menționând că apărarea României este astfel vulnerabilizată.

Nu în ultimul rând, Claudiu Târziu a declarat că delegația AUR din grupul politic ECR va vota împotriva Ursulei von der Leyen, dacă aceasta va condida pentru un nou mandat la șefia CE.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.