S-a lansat versiunea în limba engleză a site-ului „Fericiți cei prigoniți”. Au fost traduse peste 700 de articole despre mărturisitorii din temnițele comuniste

Peste 700 de articole despre mărturisitorii din temnițele comuniste din România sunt disponibile pe site-ul fericițiceiprigoniți.net, după lansarea variantei în limba engleză.

„Articolele traduse în limba engleză servesc atât pentru popularizarea memoriei acestor oameni, dar și ca material de cercetare pentru istoricii străini, interesați de subiect”, au anunțat administratorii site-ului.

Redăm integral comunicatul de presă:

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu munca neobosită a colegului nostru Robert Mihăilescu reușim astăzi să lansăm versiunea în limba engleză a site-ului fericiticeiprigoniti.net.

În acest moment sunt traduse aproximativ 700 de articole dar sunt în lucru încă 800, care vor fi publicate în lunile următoare. Fiecare mărturisitor sau martir al credinței are cel puțin un articol tradus (în genere o evocare sau un material biografic), iar în câteva luni vor fi traduse toate.

Versiunea în limba engleză vine să întâmpine dorința creștinilor ortodocși din alte țări (Serbia, Grecia, Rusia, SUA, UK, etc.) de a-i cunoaște și a afla mai multe despre martirii și mărturisitorii care au suferit în temnițele comuniste din România. Articolele traduse în limba engleză servesc atât pentru popularizarea memoriei acestor oameni, dar și ca material de cercetare pentru istoricii străini, interesați de subiect.

Ținând cont că Patriarhia Română a hotărât canonizarea unora dintre acești martiri și mărturisitori, interesul pentru neo-martiri este și mai mare, căci un sfânt canonizat într-o biserică autocefală devine sfânt al întregii Biserici Ortodoxe Universale. Așa se face că astăzi și creștinii ortodocși din alte țări vor putea afla cine a fost Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop,  Sfântul Preot Mărturisitor Ilie Lăcătușu, Sfântul Preot Mucenic Constantin SârbuSfântul Cuvios Mărturisitor Sofian de la Antim, Sfântul Preot Mărturisitor Dumitru Stăniloae, Sfântul Cuvios Cleopa de la Sihăstria, Sfântul Preot Mucenic Liviu Galaction de la Cluj, și toți ceilalți care sunt pe lista de canonizări și care se vor mai adăuga ulterior.

Versiunea în limbă engleză aduce înainte dumneavoastră și multe articole de sinteză traduse din limba română și publicate de-a lungul timpului pe site-ul nostru. Puteți accesa versiunea în limba engleză pe laptop sau calculator din meniul principal de sus, unde apare opțiunea English”, au anunțat administratorii site-ului Fericiți cei prigoniți.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost