Pe 26 nov. Centrul de Studii în Dreptul Concurenţei organizează o dezbatere despre drepturile de proprietate intelectuală şi tehnologia informaţiei, la Facultatea de Drept (sala Constantin Stoicescu). Evenimentul începe la ora 15.00 şi îl are ca invitat pe Jean-Yves Art, Associate General Counsel la Microsoft.
Zilele Filmului Rusesc încep pe 26 nov., la cinematograful Studio. Prima proiecţie, Tigrul alb, film nonimalizat la Oscar 2012, va avea loc în prezenţa regizorului, Karen Şaznazarov.
Pe 26 nov., la Academia Română are loc conferinţa Securitatea naţională în societatea bazată pe cunoaştere, intelligence, cunoaştere strategică şi decizie. Evenimentul este organizat de Ministerul Apărării Naţionale şi începe la ora 9.00, în Aula Academiei.
Marţi, 27 nov., la Uniunea Scriitorilor va fi lansat volumul Experienţe carcerale în România comunistă, o cercetare începută în 2007 de IICCR, bazată pe interviuri cu foşti deţinuţi politici. La eveniment va fi proiectat şi un film documentar având ca subiect detenţia politică în perioada comunistă. Evenimentul începe la ora 17.00 (Calea Victoriei nr. 115).
Serile Filocalice se încheie miercuri, 28 nov., cu o conferinţă despre Spiritualitatea Părintelui Stăniloae, susţinută de pr. prof. Nicolae Caraza. La Casa de Cultură a Studenţilor, la ora 18.00. Intrarea este liberă.
Joi, 29 nov., seară de film la ICR. Vor fi proiectate fimele româneşti de animaţie incluse în competiţia Anim′Est 2012, începând cu ora 19.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru nr 38). Intrarea este liberă.
De Sf. Andrei, la Muzeul Satului începe Târgul de Ziua Naţională a României, organizat în colaborare cu Asociaţia Tradiţia Militară.
Târgul de Sfântul Nicolae începe la Muzeul Ţăranului Român tot pe 30 nov.
Vineri seară, 30 nov., Marian Naiman va prezenta la Observatorul Astronomic o conferinţă despre aselenizări, ilustrată video. Conferinţa începe la ora 19.00 şi durează o oră, după care publicul poate pune întrebări. Intrarea costă 10 lei, pentru adulţi.
Conferinţa I.L. Caragiale – actualitate şi actualizare va fi susţinută de Ioana Pârvulescu şi Dan C. Mihăilescu, duminică, 2 dec., la ora 11.00, la TNB. Biletul costă 20 lei.
Marţi, 4 dec., la Academia Română are loc conferinţa Datoria externă a României în retrospectivă şi perspectivă istorică. Vor vorbi Gheorghe Zaman, Victor Axenciuc şi Dan Popescu. Evenimentul începe la ora 10.00, la Sala de consiliu.
Pe 6 dec., la Muzeul Satului începe Târgul lui Moş Nicolae.
MiniLibri, singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor, are loc la Plaza Mall, între 7 şi 9 dec.
Duminică, 9 dec., la ora 19.00, Corul de Copii Radio ne oferă un concert de colinde şi cântece de Crăciun; dirijor este Voicu Enăchescu. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei internaţionale a Cântului Coral.
Luni, 10 dec., la Universitatea Româno-Americană va fi proiectat documentarul După revoluţie, de Laurenţiu Calciu, despre situaţia din Bucureşti în primele şase luni după Revoluţia din Decembrie 1989. Proiecţia începe la ora 18.00 şi intrarea este liberă.
Marţi, 11 dec., la Sala Majestic, Concert pentru patru harpe. Conceertul începe la ora 19.00 şi intrarea este liberă.
- Ceva despre pandemie - 17 martie 2020
- O carte despre embrionul uman, ca persoană ce trebuie apărată - 8 octombrie 2019
- Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare - 20 septembrie 2019