Deunăzi, Universitatea din Bucureşti i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa filosofului australian Peter Singer (supranumit în presa israeliană „Profesorul Moarte”!), profesor la Princeton (Statele Unite). Cîteva ONG-uri au protestat, arătînd că în felul acesta UB onorează un promotor al eugeniei. Senatul UB nu s-a sinchisit şi a mers cu ceremonia pînă la capăt. Ulterior, cel puţin doi profesori universitari l-au apărat public pe Singer, pretinzînd că a fost răstălmăcit, şi i-au acuzat pe contestatari de intoleranţă, talibanism ortodox şi de… legionarism. O poziţie deloc mirabilă într-un mediu academic unde „corectitudinea politică” (neomarxism, pe numele ei adevărat, sau, mai precis freudo-marxism) prinde tot mai mult teren. Cum ridici o problemă de pe poziţii creştine şi naţionale, cum eşti taxat de extremist (religios sau de dreapta).
Totuşi, mai sînt în lumea românească şi profesori creştini (şi patrioţi). Iată mai jos luarea de atitudine a dlui prof. univ. dr. Pavel Chirilă. (Rost Online)
Iubite profesor care ai propus premierea infanticidului şi zoofiliei,
iubite profesor care ai fost de acord cu această premiere,
Nu ştiu dacă sunteţi botezaţi în numele Sfintei Treimi în Biserica lui Iisus – Domnul nostru, şi poate aţi înnegrit haina botezului periculos de mult. În cazul acesta, mai aveţi o şansă – pocăinţa.
Poate sunteţi păgâni, animişti, atei, şi morala creştină nici nu o înţelegeţi, nici nu vi se potriveşte. Sau poate nu sunteţi nimic. Dumnezeu vă iubeşte totuși, sunteţi creaţia Lui, treziţi-vă! Hitler a fost un mic copil faţă de premiatul dumneavoastră. El la animale nu s-a gândit.
Sunteţi recidivişti. E pentru al doilea an când iubiţi infanticidul postnatal*.
De ce credeţi că susţinerea infanticidului are o valoare ştiinţifică atât de mare încât să merite un premiu sau o distincție? O asemenea propunere e simplă, o poate face şi Satana.
Eu sunt profesor universitar de bioetică. Sunt mândru că nu am lucrat în Universitatea Bucureşti, condusă de un asemenea Senat.
În Scrierile Părinţilor Apostolici – părinţi care nu L-au cunoscut direct pe Mântuitorul întrupat, căci au trăit la scurt timp după Înălţarea Lui la ceruri, prima pagină începe aşa: ,,Există două căi: Calea Vieţii… Calea Morţii…“ – şi textul prezintă explicit ce înseamnă fiecare.
Când profesorul Vasile Răducă a vorbit în Senat despre Calea Vieţii, aţi tăcut aproape toţi. De ce? Vă este frică de Calea Vieţii?
Premiatul vostru are tupeu (numai aici, la Bucureşti, că aici aşa e situaţia), iar voi sunteţi laşi. Deprimantă asociere.
Vindecarea este un proces continuu. Biserica este un spital cu oameni în curs de vindecare. E loc pentru toţi. Vă aşteptăm cu iubire în Iisus Hristos – Domnul nostru.
La viitoarele alegeri ale cadrelor de conducere din Universitate, dacă vă prezentaţi, sper să pierdeţi, iar profesorii care gândesc sinergic cu valorile culturale şi religioase ale poporului român să poată impune în Carta Universitară datoria ca aceste valori perene să fie respectate.
Prof. Univ. Dr. Pavel CHIRILĂ
* Aceeași distincție din partea Universității București a primit-o înainte și bioeticianul australian de origine română Julian Săvulescu, profesor la Oxford (Marea Britanie), discipol al lui Peter Singer.
- Mesaj către senatorii care au votat obligativitatea vaccinării - 30 octombrie 2017
- Scrisoare deschisă domnului Gabriel Liiceanu - 27 aprilie 2016
- Cazul Dan Puric: Înapoi la epoca Dej-Pauker? - 20 ianuarie 2016
Felicitari Dle Chirila!