Ziarul Adevărul revine cu un nou material în favoarea invadatorilor musulmani în Europa. De data aceasta „expertul” care-și dă cu părerea e un „turcolog” clujean pe nume Călin Felezeu, vicepreşedinte al Institutului de Turcologie şi Studii Central-Asiatice din cadrul UBB.
Iată ce zice „turcologul” clujean:
Cum vedeţi dumneavoastră, în calitate de (vicepreședinte al) Institutului de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, criza migranţilor?
Nu e un fenomen ieşit din comun, e un fenomen ce se repetă ciclic. Să ne amintim ce s-a întâmplat în Germania, la începutul anilor ’60, când a fost o puternică migraţie dinspre Turcia, mai ales, câteva milioane de oameni, spre Germania, care a contribuit din plin la relansarea economică a Germaniei.
Deci, Europa are nevoie de refugiaţi?
Da, bineînţeles că Europa are nevoie de refugiaţi. Însă refugiaţii care vin, vin cu aşteptări foarte mari, în sensul că ei se văd ajunşi într-un tărâm al binelui şi al prosperităţii. Gândiţi-vă la ceva similar, care s-a petrecut la începutul mileniului I, când popoarele migratoarele au invadat spaţiul cel mai bogat, mai civilizat, care era spaţiul Imperiului Roman. Toţi vizau Roma pentru că acolo se trăia bine. Acum, Roma este Germania. Berlinul este noua Romă. Acolo se trăieşte foarte bine. Aşteptările sunt foarte mari, dar realitatea din teren e una cruntă. Chiar foarte mulţi din cei care au ajuns în spaţiul Germaniei îşi doresc cu ardoare să se întoarcă acasă. Şi acest lucru e similar şi pentru taberele de refugiaţi din Liban şi Iordania pentru că nepermiţându-li-se oficial să lucreze nu mai au cu ce să-şi întreţină familiile. La fel şi în Occident, nefiind integrat în societate, refugiatul se va simţi marginalizat şi va avea o reacţie adversă faţă de această marginalizare. Migranţii se vor ghetoiza, enclaviza, şi nu vor mai avea un contact decent cu autorităţile. Şi tot ce fac fac dintr-un aspect de frondă. Pleacă de la ideea că societatea la care au tânjit atât de mult îi respinge. (Adevărul)
În primul rînd, trebuie să-i explic domnului „turcolog” că între anii 60, la care face referire în interviu, și prezent e o diferență uriașă. Nu știu dacă știe, dar perioada dintre anul 1945 și începutul anilor 70 este cunoscută ca fiind Epoca de Aur a Capitalismului datorită creșterii economice extraordinare de care s-a bucurat nu doar Europa. (sursa) Rata șomajului în perioada 1960 – 1973 în G4 (Germania, Franța, Italia și Marea Britanie) era de 2,6%. (sursa)
În cursul anului 2014 rata șomajului în cele patru țari europene era următoarea: Germania – 5%, Franța – 10,3%, Italia – 12,7%, Marea Britanie – 6,1%. Șomajul la nivelul Uniunii Europene era de 11,6%. (sursa) Situația economică prezentă o știm cu toții, numai de boom economic nu putem vorbi. Acestea sînt condițiile economice în care musulmanii invadează Europa, șomaj ridicat și criză economică. De ce ar avea nevoie Europa de refugiați? Pentru a îngroșa rîndurile șomerilor? Dacă Germania are așa mare nevoie de forță de muncă proaspătă nu trebuie decît să apeleze la Spania unde rata șomajului este de 24,5%!
Despre cum se integrează musulmanii în cadrul civilizației creștine occidentale am scris.
Rezultatul acestei invazii musulmane, încurajată de așa zisa elită „progresistă”, este previzibil și o spune, poate fără să-și dea seama, și turcologul de la Cluj: „Refugiatul se va simţi marginalizat şi va avea o reacţie adversă faţă de această marginalizare. Migranţii se vor ghetoiza, enclaviza, şi nu vor mai avea un contact decent cu autorităţile. Şi tot ce fac fac dintr-un aspect de frondă. Pleacă de la ideea că societatea la care au tânjit atât de mult îi respinge.”
De aici și pînă la revolte și ciocniri sîngeroase între bandele de musulmani radicali marginalizați și fără viitor și forțele de ordine nu mai e decît un pas. Și tare mă tem că momentul respectiv nu e departe.