Facultatea de Filosofie din București anunță pentru 19 și 20 mai conferința ”Bioetica în context european”. (sursa: www.ccea.ro)
Conferința este organizată de Centrul de Cercetare în Etică Aplicată al Facultății de Filosofie. În cadrul conferinței se va discuta despre subiecte noi, care vor atinge mai multe domenii: etică medicală, etică farmaceutică, neuroetică și etica vieții.
Organizatorii anunță că vor fi abordate subiecte importante pentru agenda socială europeană și românească. Trebuie să avem o grijă mai mare față de copii sau față de cei în vârstă? Este permis să ne selectăm și edităm genetic copiii? Dacă da, există limite în ingineria genetică? Cum trebuie să fie îngrijirea în ultimele momente ale vieții pentru bolnavii incurabili? Ce înseamnă a avea o dizabilitate și ce reprezentări are aceasta în film? O altă direcție tematică privește donarea de organe și rolul pe care încurajarea donării l-ar avea în salvarea de vieți omenești, totul în contextul unei acute crize de organe. Relația dintre medic și pacient va fi și ea atent chestionată prin prisma cazurilor și complexității consimțământului informat.
În continuarea acestor discuții vor fi analizate critic inovația în industria farmaceutică și impactul ei asupra sistemului de sănătate. Nu în ultimul rând, se va discuta schimbarea pe care o aduc internetul, informația și tehnologiile digitale asupra fenomenului biomedical. Tot o perspectivă critică va conține și analiza asupra biopoliticii societăților moderne.
- Ceva despre pandemie - 17 martie 2020
- O carte despre embrionul uman, ca persoană ce trebuie apărată - 8 octombrie 2019
- Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare - 20 septembrie 2019