Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Toată Lumea va avea loc la București, între 1 și 4 septembrie. Evenimentul, la care și-au anunțat prezența peste 2.000 de tineri din lume, își propune ca, prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice, să-i ajute pe aceștia să devină mai activi în comunitățile în care trăiesc.
Atelierele propuse vor încerca să dea răspuns la două întrebări: 1. Care sunt așteptările tinerilor de la Biserică? şi 2. Care sunt așteptările Bisericii de la tineri?
Temele de discuție sunt:
- Organizarea și lucrarea cu tinerii în Biserică: ONG sau/și grupă de catehizare?
- Ce activități ar trebui să organizeze Biserica pentru ca tinerii să fie atrași mai mult în viața parohială?
- Vicii și dependențe, prejudecăți și tabuuri (dependența de droguri, alcool, pornografie, stereotipuri fața de Biserică etc.;): e Biserica un răspuns? Cum?
- Întâlniri ale tinerilor în capele mici și în catedrale mari: Ce este esențial pentru bucuria întâlnirii?
- Familia creștină în societatea de azi; cum văd tinerii familia creștină?
- Educația pentru sănătate: modalități de abordare;
- Ora de Religie: abordări inovative;
- (Auto)descoperirea, (auto)definirea și cercul de prieteni în Biserică – spațiu al socializării tinerilor .
(sursa: ito2016)
- Ceva despre pandemie - 17 martie 2020
- O carte despre embrionul uman, ca persoană ce trebuie apărată - 8 octombrie 2019
- Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare - 20 septembrie 2019
Anul trecut s-a desfasurat la Cluj Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Europa la care au participat 6000 de persoane. Este de presupus ca manifestarea s-a desfasurat in bune conditii si a dat rezultatele asteptate.
Programul viitoarei intalniri internationale este interesant dar ma mira faptul ca nu sunt abordate si teme legate de situatia crestinilor traitori in tarile aflate in razboi..
Daca judaismul are drept fundament poruncile transmise prin Moise, crestinismul are la temelie legile rostite de Insusi Fiul lui Dumnezeu ce conditioneaza mantuirea omului de atitudinea fata de semeni.
Intalnirea de la Bucuresti, in contextul actual, este un bun prilej pentru a convinge generatia tanara ca are datoria si capacitatea de a trai Fericirile.
Bănuiesc că tinerii pot aborda și alte teme la ateliere, nu doar cele propuse de organizatori.