A.S.C.O.R. Brașov, A.P.O.R Brașov, Asociația Tinerii din Ziua de Azi și Şcoala Populară de Arte şi Meserii Tiberiu Brediceanu vă invită Duminică, 13 noiembrie, la conferința susținută de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, cu tema “Elementele fundamentale pentru educația și dezvoltarea copilului“. Întâlnirea va avea loc în corpul T al Universității Transilvania din Brașov, începând cu orele 18:00.
Invitatul va aborda subiecte de o importanță crucială, adresate părinților și tinerilor care doresc să își întemeieze o familie sănătoasă. Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică la Universitatea Aristotel din Tesalonic, va vorbi despre elementele fundamentale pentru educația copilului, în contextul societății de azi.
De asemenea, invitatul va lansa la Brașov proiectul “Școala Familiei”, ce are o dimensiune socio-educativă care se adresează părinților dornici de a aprofunda tehnici eficiente prin care pot ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor, pe toate dimensiunile necesare. Scopul programului este de a dezvolta competențele parentale necesare părinților în relația cu copiii, soțul/soția, dar și în relație cu familia extinsă, prin care cei dintâi pot să asigure în mod informat protecția, sănătatea și armonia propriei familii.
Credem că familia românească are întrebări cheie despre educația copiilor și pentru care nu e ușor să găsești răspunsurile potrivite într-o formă accesibila și organizată. Mai mult, în contextul general al unei educații pentru abilități și competențe de tot felul, credem că prioritatea educației este să formeze oameni, prin cultivarea trăsăturilor de caracter. Rolul esențial îl revine părinților care au nevoie să fie informați despre cum pot educa oameni de caracter, dezvoltându-le demnitatea, hărnicia, onestitatea, curajul, cinstea, responsabilitatea etc.
Între temele abordate în modulele din proiectul Școala Familiei, amintim: Influența ecranelor electronice asupra sănătății copilului; Dependențele (sex, pornografie, internet, mâncare); Educația pentru caracter; Autoritatea și stilurile parentale; Comunicarea în familie; Gestionarea conflictelor; Atașamentul; Caracteristici masculine și feminine; Alimentația pentru sănătate; Stimularea pozitivă a copilului prin limbaj, muzică și sport.
Mai multe detalii despre proiectul Școala Familiei veți putea citi, în curând, pe www.scoala-familiei.ro.
- Ceva despre pandemie - 17 martie 2020
- O carte despre embrionul uman, ca persoană ce trebuie apărată - 8 octombrie 2019
- Societatea de Cultură Macedo-Română împlinește 140 de ani de la înființare - 20 septembrie 2019
Cum putem accesa conferintele dlui Virgiliu Gheorghe? Problematica este de maxim interes!