Logica absurdului

Atît de multe și de grave sînt actele și declarațiile bolnavilor care ne conduc, încît aproape că nu mai ai timp să reacționezi la fiecare. Sentimentul general este că sîntem depășiți absurditățile care dau năvală peste noi. Pentru că, la o primă vedere, am putea crede că trăim în plin absurd. Adevărul este însă că tot ce ni se întîmplă este perfect logic, în logica unei profunde corupții morale a societății românești. Și de asta nu ne vindecă Parchetul. Dar e faza premergătoare faptelor penale.

Pînă la găsirea unei soluții, să inventariem ultimele ”nefăcute” ale celor care dețin azi puterea. Căci leacul vine după conștientizarea maladiei, iar boala e diagnosticată după simptome.

  • ”Reforma Justiției” în România o fac doi băieți cu vagi studii juridice, absolvite târziu și prost, pe bază de plagiat, Florin Iordache – zis ”altă-ntrebare” – și Șerban Nicolae, fost șofer al mafiotului-parlamentar-pușcpriaș Cătălin Voicu, și niscaiva infractori, dintre care unul, condamnat deja și cu alte trei dosare în lucru, conduce Camera Deputaților și principalul partid al țării, PSD.
  • România este republică și ține să rămână astfel, dar să aibă și blazon regal. Drept care înființează ONG-ul Casa Regală, care va avea ca singur scop asigurarea unei vieți luxoase membrilor săi, cu prețul arderii în efigie a ultimului monarh, aflat încă în viață. Trăiască Duda!
  • Procurorul șef al DNA, Laura Coodruța Kovesi, participă la o dezbatere publică despre corupție și este reclamat la Inspecția Judiciară sub motiv că astfel a făcut politică.
  • Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naționale a României, cere renunțarea la cota unică de impozitare de 16%, despre care pretinde că ar fi generatoare de corupție și evaziune fiscală. În schimb, el vrea să introducă impozitarea progresivă – adică să fie taxat cel care muncește, produce și cîștigă mai mult. Să se pedepsească performanța, tovarăși! Asta nu va stimula evaziunea și corupția. Nu, nu!
  • Laurenţiu Teodor-Mihai, fost lider al patronatului producătorilor de medicamente generice, este  uns șef al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate. Tot ce industria farmaceutică n-a obținut prin negocieri și lobby va putea primi cadou acum de la omul ei devenit reprezentant al statului.
  • Doi homosexuali au dat statul român în judecată la Curtea Europeană de Justiție, pentru că nu le este recunoscută ”căsătoria” încheiată în Belgia. Statul român s-a apărat prin reprezentantul său și a fost susținut, prin pledoarii convingătoare, de reprezentanții Poloniei, Ungariei și Letoniei. De  partea acuzatorilor au fost Olanda și… Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România, instituție aflată în subordinea guvernului român! Corupția morală duce uneori la schizofrenie.
  • Doi deștepți din Parlament, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, vor să instituie un soi de cenzură a libertății de asociere, printr-o lege care să oblige ONG-urile să-și publice în Monitorul Oficial, semestrial, finanțatorii, nume cu nume, persoane juridice și fizice. Las că sursele de finanțare sînt evidențiate în bilanțul anual și acum, dar politrucii noștri vor să știe în timp real și fără efort ”care e, mă, ăla” care sprijină ONG-urile dușmane (a se citi critice la adresa Puterii). În acest exercițiu de ”transparență”, pe lîngă sucombarea ONG-urilor fără finanțare externă (că pe alea tovarășii n-au cum să le închidă), va fi și un mare deranj birocratic, deci generator de corupție.
  • Orice dictatură se justifică prin ”interesul public” și ”binele comun”. Astăzi, interesul public și binele comun sînt să fim obligați la vaccinare, cu mic, cu mare, pîn` la ultima suflare.

Mai departe, completați dvs.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Logica absurdului”

  1. Dragii mei sa nu va închipuiti ca sistemul capitalist din alte tari este curat , omenos lipsit de coruptie si mai ales de hoti. Deosebirea este ca mediatizarea lor este mai greu de facut decît in România .
    As spune chiar ca beneficiem de mai multa libertate de exprimare si putem critica mai deschis decît se face in Occidentul inglodat in datorii si ineptii de tot felul .

Comentariile sunt închise.