LICITAȚIE de MĂRȚIȘOR

Dragi prieteni, vă invităm să participați la o licitație cu rost. Obiectele scoase la licitație sînt doar pretextul pentru o faptă bună, memorabilă, cu consecințe pe termen lung. Un gest în beneficiul tinerei generații.

Iată despre ce este vorba.

”Casa cu Rost” năzuiește să vă poată oferi mai multe activități, într-un spațiu adecvat. În toamna abia trecută am făcut un apel la colectă publică, pentru a aduna fondurile necesare mutării centrului nostru cultural și formativ într-o casă la curte, încăpătoare și reprezentativă, pe măsura așteptărilor dvs. După o campanie de o lună de zile (14 Octombrie – 14 Noiembrie a.c.), n-am izbutit să strîngem decît un sfert din banii de care avem nevoie: 20.000 de lei. Încercăm să completăm restul sumei prin licitația pe care o deschidem azi.

Obiecte

Poziția 1. Îngeraș decorativ din lut ars, lucrat manual – preț de pornire 100 de lei (sînt în licitație 5 exemplare)

Poziția 2. Prosop din bumbac brodat  – preț de pornire 150 de lei (sînt în licitație 10 bucăți)

Poziția 3. Săpun artizanal, din ingrediente 100%  bio și uleiuri pure Doterra – preț de pornire 50 lei (sînt în licitație 10 bucăți)

Poziția 4. Set: Șervet din bumbac brodat, cu dantelă lucrată manual + săpun artizanal, din ingrediente 100%  bio și uleiuri pure Doterra – preț de pornire 200 de lei (sînt în licitație 5 seturi)

Poziția 5. Set: Șervet din bumbac brodat, cu dantelă lucrată manual + săpun artizanal, din ingrediente 100%  bio și uleiuri pure Doterra + îngeraș decorativ din lut ars, lucrat manual – 300 (sînt în licitație 5 seturi)

Poziția 6. Tablou pe sticlă, pictat în tehnica tradițională a icoanelor pe sticlă, realizat de artista Angela Ludoșanu și folosit ca ilustrație pentru cartea ”Șocul referendumului”, de Cristian Curte – preț de pornire 500 de lei (unicat)

Poziția 7. Rucsac marca ”Sweet Gravoche”, cu un design realizat de graficiana Elena Ciolacu, o machetă digitală de Olimpia Coste și o broderie de Teodora Safta. Culoarea gri și albastru, cu profilul Regelui Mihai brodat pe el – preț de pornire 500 de lei (sînt licitate 5 bucăți)

Poziția 8. Volumul ”Cartea mărturisitorilor”, de Răzvan Codrescu, cu autograf personalizat (ediția apărută la Editura Rost, București, 2014, 726 de pagini, 17/24.5 cm, cu scoarțe cusute). O lucrare care a fost scrisă în peste 20 de ani. Un monument al demnității românești, pe care sînt proiectate chipurile a 81 de personalități exemplare. De la Sfîntul Voievod Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, pînă la Nicu Steinhardt, Valeriu Gafencu – sfîntul închisorilor comuniste -, Ion Gavrilă Ogoranu – emblematicul luptător anticomunist -, părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ana-Maria Marin și Elisabeta Rizea – prețul de pornire 150 de lei. (Cinci exemplare în licitație)

Poziția 9. Cartea ”De veghe la cumpăna vremilor. Articole, cronici, marturii”, de Demostene Andronescu, cu autograf personalizat (Ed. Christiana, București, 2012, format 13×20 cm, 392 pagini) – preț de pornire 100 de lei. (Cinci exemplare în licitație)

Poziția 10. Cartea ”Cumplite încercări, Doamne! Anii de mucenicie ai temnițelor comuniste”, de Marcel Petrișor, cu autograf personalizat  (Ed. Christiana, București, reeditarea din 2017) – preț de pornire 150 de lei. (Cinci exemplare în licitație)

Poziția 11. Fotografie cu Marcel Petrișor și Petre Țuțea pe stradă, în anii 1980, provenită dintr-un filaj al Securității, dimensiune 35 x 25 cm, sepia, înrămată, cu protecție de sticlă – 150 de lei. (Una singură în licitație)

Poziția 12. O pipă folosită de scriitorul Marcel Petrișor folosită în vremea cînd își scria memoriile din închisoare – preț de pornire 1.000 de lei.

Poziția 13. Icoană pe sticlă realizată la comandă – preț de pornire 700 de lei

Poziția 14. Icoană pe lemn realizată la comandă – preț de pornire 1.500 de lei

Poziția 15. Tablou cu licheni 22 x 26 cm – preț de pornire 500 de lei

Poziția 16. Mini-grădină Terarium – preț de pornire 400 de lei

Participare la următoarele ateliere desfășurate la ”Casa cu Rost”:

1. Atelier de pîine cu maia – preț de pornire pentru o persoană 200 de lei, pentru o familie (de pînă la 5 persoane) – 500 de lei. (10 vauchere în licitație)

2. Atelier de ciocolată raw, cu ingrediente naturale – preț de pornire 150 lei pentru o persoană, 400 de lei pentru o familie (de pînă la 5 persoane). (10 vauchere în licitație)

3. Atelier de icoană pe lemn (10 ședințe, minimum necesar pentru realizarea unei icoane, cu materialele incluse) – prețul de pornire 1.500 de lei. (10 vauchere în licitație)

4. Atelier de icoană pe sticlă (4 ședințe, minimum necesar pentru realizarea unei icoane, cu materialele incluse) – prețul de pornire 600 de lei. (10 vauchere în licitație)

5. Atelier de cusături pe ii (10 ședințe necesare pentru a învăța tehnicile de bază, nu pentru realizarea unei ii; cu materialele incluse, între care pînză de casă) – prețul de pornire 1.000 de lei. (10 vauchere în licitație)

6. Atelier de cosmetice naturale (săpun natural, cremă de față, strugurel pentru buze, bilă pentru baie, săpun lichid) – preț de pornire 1.000 de lei

7. Curs de aromaterapie, cu kit Doterra inclus – preț de pornire 2.000 de lei

8. Atelier de croitorie (9 ședințe, croit și cusut bluză și fustă) – preț de pornire 1.200 de lei

Regulament

Licitația se va ține începînd de azi, 20 februarie, pînă pe 20 martie 2020, ora 23.59.

Cei care doriți să achizionați unul sau mai multe dintre obiectele și serviciile licitate, anunțați suma printr-un comentariu. Obiectele și serviciile vor fi adjudecate la suma de la care nimeni nu mai adaugă nimic. Odată licitația încheiată, plata se va face în contul Asociaţiei ”Rost” (Cod fiscal: 12495302), deschis la UniCredit Bank: IBAN: RO25BACX0000000107363250. Iar apoi, în cel mai scurt timp posibil, cîștigătorul va intra în posesia obiectului sau a unui vaucher pentru serviciul licitat.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost