România pune la bătaie peste 2,43 de milioane de lei pentru implementarea Convenției de la Istanbul. Ungaria a respins tratatul, considerându-l o modalitate de promovare a ideologiei de gen distructive

România alocă peste 2,43 de milioane de lei pentru implementarea Convenției de la Istanbul, tratat despre care Guvernul Ungariei spunea că reprezintă o modalitate de promovare a ideologiei de gen distructive, refuzând ratificarea acestuia.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a lansat în SEAP o licitație de peste 2,43 de milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”.

Suma este împărțită în trei loturi, după cum urmează:

„Campanie Națională de informare și sensibilizare a elevilor, studenților și cadrelor didactice cu privire la efectele negative ale stereotipurilor de gen, cu accent pe violența bazată pe gen.”– 1.028.994,79 de lei, fără TVA.

Obiectul contractului constă în organizarea campaniei naționale de informare și sensibilizare a elevilor, studenților și cadrelor didactice cu privire la efectele negative ale stereotipurilor de gen, cu accent pe violența bazată pe gen.

„Campanie natională de informare cu privire la stereotipurile de gen și creșterea gradului de conștientizare a perspectivei societății românești asupra problemelor femeilor rome”-1.331.306,09 de lei, fără TVA.

Obiectul contractului constă în organizarea campaniei naționale de informare cu privire la stereotipurile de gen și creșterea gradului de conștientizare a perspectivei societății românești asupra problemelor femeilor rome.

„Servicii de sondarea a opiniei publice in vederea monitorizării campaniei naționale de informare privind stereotipurile de gen și creșterea gradului de conștientizare privind perspectiva societății românești asupra problemelor femeilor rome”– 74.451,26 de lei, fără TVA.

Obiectivul contractului constă în achiziționarea de servicii de cercetare sociologică a populației pe un eșantion reprezentativ la nivel național, cu scopul de a identifica pe de-o parte rezultatele campaniei naționale de informare pentru creșterea gradului de sensibilizare a comunităților locale, cu privire la problematica violenței de gen, cu precădere pentru combaterea stereotipurilor de gen și pentru schimbarea atitudinii în ceea ce privește femeile de etnie romă, și pe de alta parte pentru a populariza rezultatele și impactului acesteia.

Convenția de la Istanbul

Documentul, cunoscut sub numele de „Convenţia de la Istanbul”, a fost adoptat în 2011 de Consiliul Europei.

România a semnat Convenția în 2014, ratificarea având loc în 2016.

Pe de altă parte, au existat state membre UE care s-au opus acestei convenții. În primăvara anului trecut, Ungaria a anunțat că respinge ratificarea acestui tratat despre care Guvernul lui Viktor Orban spunea că reprezintă o modalitate de promovare a „ideologiei de gen distructive” şi a „migraţiei ilegale”.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost