Marea Britanie își numără transgenderii. Recensământul populației include, în premieră, o întrebare privind identitatea de gen

Recensământul populației, care a început, duminică, în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, include, în premieră, o întrebare despre identitate de gen, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, începând din 1801, recensământul întreabă sexul- masculin sau feminin- al respondentului, dar în acest an apare o întrebare suplimentară despre identitatea de gen:

„Genul cu care va identificaţi este acelaşi cu sexul dumneavoastră înregistrat la naştere?”

Dacă răspunsul este negativ, persoana îşi poate preciza identitatea de gen.

Adăugarea acestei întrebări va permite să se „măsoare pentru prima dată numărul locuitorilor transgender” (), explică pe site-ul său ONS, biroul naţional de statistică, care a lucrat în ultimii ani cu diferite organizaţii asupra întrebărilor din chestionarul de recensământ. Persoanele transgender au o identitate de gen care nu corespunde sexului biologic.

Recensământul debutează peste tot în Marea Britanie cu excepţia Scoţiei, unde a fost amânat pentru martie 2022.

Din cauza pandemiei, el se va desfăşura în cea mai mare parte online. Cetăţenii care nu vor răspunde la întrebări sau vor da informaţii eronate riscă o amendă de până la 1.000 de lire.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, câteva ţări, printre care Nepal şi Bangladesh, au adăugat un „al treilea sex” pentru persoanele transgender în recensămintele lor.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Marea Britanie își numără transgenderii. Recensământul populației include, în premieră, o întrebare privind identitatea de gen”

  1. Marea Britanie, de felul ei mai inceata la noutati, iata ca se trezeste dovedind ca este „in progres” !

  2. Cetăţenii care nu vor răspunde la întrebări sau vor da informaţii eronate riscă o amendă de până la 1.000 de lire.

    Raspunsul pentru intrebarea citata in articol despre gen este voluntara, nu obligatorie.

Comentariile sunt închise.