Iertarea greșelilor semenilor este cea dintâi condiție pentru a intra în acest urcuș interior spre Înviere, care este Postul Sfintelor Paști, a spus, duminică, Patriarhul României, PF Daniel, transmite Basilica.ro.
Evanghelia din Duminica Izgonirii lui Adam din Rai arată că iertarea semenilor noștri este „esențială”, pentru ca și noi să primim iertare de la Dumnezeu.
„Prin iertare ne smerim. Răstignim propriul egoism, iertăm greșelile celor din jurul nostru și intrăm în starea de pace și de comuniune cu semenii noștri, inclusiv cu cei care ne-au greșit cândva”, a subliniat Patriarhul României, potrivit sursei citate.
Iertarea „ne face liberi”, a subliniat Patriarhul Daniel.
Iertarea presupune „o eliberare de o stare egoistă, de ostilitate față de semeni și intrarea într-o stare de comuniune, de depășire a unor conflicte din trecut; ne face liberi pentru a ne ruga mai mult lui Dumnezeu și mai ales pentru a rosti rugăciunea Tatăl Nostru”.
„Iertarea este și o stare de comuniune care ne ajută să fim mai receptivi față de cei din jur și mai milostivi. Când iertăm greșelile celor care ne-au supărat, atunci ne asemănăm cu Dumnezeu Cel milostiv și iertător”, a spus, duminică, Patriarhul României.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024
Corect , o stim de vreo doua mii de ani , acesta ‘ iertare ” , dar ar trebui completata cu ” ierti , dar nu uiti ” , avem toti acest prost obicei al ‘ uitarii ” , din multe motive religioase , filozofice , politice , etc, dar exista o alta idee ‘ somnul uitarii naste monstrii ” , ceea ce practic se intampla , cel putin de vreo 30 de ani, de cand am trecut in asa zisa ” democratie”.