Crescătorii de animale nu au voie să comercializeze carnea de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie, a informat DSVSA Bacău, potrivit Agrointel.
Astfel, mieii sacrificați în gospodărie sunt doar pentru consum propriu în familie.
„Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie”, au transmis reprezentanții DSVSA Bacău, potrivit sursei citate.
Crescătorii de animale care vor să vândă miei pentru masa de Paști sunt obligați să-i sacrifice un abator autorizat în acest sens. Astfel, oierii nu mai pot să vândă mieii în viu și tăiați direct de la stână, așa cum au primit derogare anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024
Mieii vor trebui sacrificați la abatoare autorizate, iar pentru mieii ”bio” la abatoare special autorizate. Pentru mieii sintetici (din plastic), se poate și la abatoare mai puțin autorizate.