Nu mai departe decât în octombrie 2012 dr. Anthony Fauci, țarul luptei împotriva pandemiei de gripă chinezească în SUA, a susținut într-o revistă de specialitate a Societății Americane de Microbiologie, că efectuarea de experimente pe viruși contagioși pentru creșterea potenței acestora merită riscul – chiar dacă aceste experimente ar putea duce accidental la o pandemie.
Exact aceste tipuri de experimente se desfășurau la Institutul de Virologie din Wuhan, China, locul de unde s-a declanșat pandemia actuală.
În materialul publicat în 2012, Fauci a recunoscut că cercetările sunt riscante și că ar putea duce la accidente grave de laborator, dar a argumentat că reprezintă o „muncă importantă” care merită riscul:
„Într-un scenariu puțin probabil, dar imaginabil, ce se întâmplă dacă un om de știință se infectează, se creează un focar și, în cele din urmă, se declanșează o pandemie?
Sunt întrebări legitime. Având în vedere posibilitatea unui astfel de scenariu – oricât de îndepărtat ar părea – ar fi trebuit efectuate și / sau publicate rezultatele experimentelor respective?
Mulți oameni de știință care lucrează în acest domeniu ar putea spune – așa cum am spus și eu – că beneficiile unor astfel de experimente și cunoștințele acumulate depășesc riscurile.”
Sursa: New York Post
- Curtea Penală Internațională a emis mandat arestare pe numele premierului Netanyahu - 21 noiembrie 2024
- Efectul Trump. Episod de desene animate cu subiect LGBT, retras de la difuzarea pe Disney Channel - 18 noiembrie 2024
- ULTIMA ORĂ/ Reacții la decizia lui Biden privind lovirea Rusiei. Donald Trump Jr: Vor să se asigure că va începe cel de-al Treilea Război Mondial - 18 noiembrie 2024
Doctorul Mengele ar subscrie acestei opinii.