Duminică, 13 iunie, se împlinesc 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, un moment din istoria recentă a României caracterizat de senatorul Claudiu Târziu ca fiind „unul dintre cele mai sângeroase episoade ale războiului româno-român”.
„Mii de oameni bătuți, zeci de morți, sute de arestați ilegal, mineri folosiți pe post de torționari, lideri ai studenților la un pas de moarte, lideri ai partidelor de opoziție salvați cu taburile… Totul pentru a stopa protestele necontenite de stradă ale opoziției și societății civile, calificate de neocomunistii de la putere drept „tentativă de lovitură de stat legionară”. O nenorocire care a fost încununată cu mulțumirile adresate de președintele de atunci al statului, Ion Iliescu, minerilor. Și soldată și cu primul mare val de emigrare pe care l-a cunoscut România post-comunista.
Mulți dintre cei plecați atunci, români dintre cei mai valoroși, nu s-au mai întors în țară.
Politicienii responsabili, Iliescu, Roman, Magureanu și cu toată pletora lor de nomenclaturiști comuniști, securiști și kaghebisti resapati, nu au fost pedepsiți pînă azi”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, co-președintele partidului AUR.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024