Un sondaj realizat de compania Date Inteligente (iData) la începutul campaniei din Republica Moldova prezintă date optimiste în legătură cu șansele pe care partidul AUR Moldova le are pentru a intra în Parlamentul de la Chișinău, ceea ce ar face posibilă Unirea Basarabiei cu România.
Astfel, sondajul- care nu include opțiunile alegătorilor din România și din Diaspora- anunță că AUR Moldova este creditată la începutul campaniei parlamentare cu aproximativ 5% (+4,8%), având astfel șanse să intre în Parlamentul la Chișinău.
Sondajul nu ține cont de opțiunile alegătorilor din România și din diaspora.
Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu a explicat rezultatul acestui sondaj:
„Întîi, acest sondaj este operat la început de campanie, cînd AUR încă nici nu făcuse publica lista de canidați. Cu siguranță, un nou sondaj, făcut peste o săptămînă, sau două va indica un scor mai bun pentru AUR.
Sondajul îi supraevaluează pe „principalii” competitori, „europeniștii” și comuniștii, în dauna noilor intrați, deci a AUR. Cum se face și la noi îndeobște cu partidele „mari”. Ați văzut că AUR, în noiembrie 2020, nici nu apărea în sondajele de opinie făcute la București, și a luat 10% din voturi. Dacă la Chișinău sîntem cotați cu aproape 5%, la debutul campaniei electorale, înseamnă că ținta noastră, de a depăși 10% din voturi, este realistă.
În fine, sondajul de mai jos nu ia în calcul voturile din diaspora – acolo unde nici nu se poate măsura intenția de vot – și pe cele ale basarbenilor care trăiesc în România. Or se știe că AUR a fost votat masiv în diaspora in decembrie 2020, inclusiv de către posesori de dublă cetățenie, moldovenească și română. Nimic nu-i va opri pe basarabenii din diaspora să dea din nou credit AUR, aducînd astfel mai aproape idealul re-unificării.
Acest sondaj ne mai dă o veste bună: după 11 iulie, la Chișinău se va putea face un guvern fără corupții și rakeții lui Usatîi și Șor și fără mafioții comuniști și socialiști ai lui Dodon și Voronin”, a explicat liderul AUR, Claudiu Târziu.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024