Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române la Bruxelles, despre raportul Matic: Confirmă tendința tot mai pronunțată la nivel european de a înlocui drepturile fundamentale cu IDEOLOGII ȘOCANTE

Raportul Matic amplifică diviziunile din interiorul Uniunii Europene cu privire la aspecte sensibile, care ar trebui reglementate exclusiv la nivel intern de fiecare stat membru, conform documentului fondator al Uniunii, a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, Reprezența Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene, anunță Basilica.ro.

„Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene ia act cu regret de acest rezultat, care este semnul unei tendințe tot mai pronunțate la nivel european de a înlocui protejarea drepturilor fundamentale – dreptul la viață, la libertate de conștiință și drepturile părinților – cu ideologii șocante care ignoră problemele și nevoile reale, amplificând în schimb diviziunile dintre popoare, culturi și state în Europa actuală”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, în contrast flagrant cu Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, care prevede în mod clar că reglementările în domenii ca sănătatea și educația sunt exclusiv de competența statelor membre, Raportul Matić încearcă să creeze impresia unui consens global cu privire la subiecte care de fapt rămân extrem de sensibile în interiorul familiei statelor membre UE.

Printre aspectele controversate amintite se numără:

promovarea avortului;

criticarea dreptului cadrelor medicale la obiecția de conștiință;

promovarea educației sexuale obligatorii pentru copii începând din școala primară;

promovarea ideologiei de gen (care spune că genul masculin sau feminin nu are legătură cu sexul biologic, ci este o chestiune de alegere a persoanei).

Reamintim că Parlamentul European (PE) a adoptat, joi, 24 iunie, o rezoluție ce cuprinde o serie de recomandări cel puțin controversate, de la educație pentru copii în funcție de orientarea sexuală, la garantarea accesului la avort sau drepturi pentru bărbații transgen, care rămân însărcinați, după cum a anunțat RostOnline.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost