Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că nu există bază legală pentru diferențierea elevilor pe criterii sanitare, dar invocă un anumit protocol sanitar în baza căruia doar elevii vaccinați pot participa fizic la școală, atunci când apare un caz de infectare la clasele VII-XII.
Prezent luni seară la un post de televiziune, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a încercat să explice dacă există sau nu diferențiere în școli în funcție de vaccinare.
Pe de o parte, ministrul Cîmpeanu a recunoscut că nu există o bază legală pentru diferențierea elevilor sau a profesorilor pe criterii de vaccinare.
Pe de altă parte, tot ministrul Cîmpeanu amintește de un protocol sanitar, în baza căruia elevii vaccinați pot participa fizic la cursuri, în anumite situații.
Iată ce a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, luni seară, la postul B1 TV:
„După cum se poate observa, în Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nu e niciun fel de discriminare între vaccinați și nevaccinați la nivelul scenariilor generale, niciun fel de diferențere. În momentul de față, până la 6 la mie, toți pot să meargă la școală.
Profesorii sunt plătiți în funcței de calitatea și volumul activității didactice prestate, nu sunt plătiți în funcție de sunt sau nu sunt vaccinați.
Singura situație în care pe baza unui protocol sanitar, medical se face diferențierea între elevii vaccinați și cei nevaccinați e apariția unui caz de îmbolnăvire într-o clasă, la clasele de la a VII-a până la a XII – a, elevii care sunt vaccinați, dacă vor, pot veni la școală. Diferențierea se face la nivelul protocolului sanitar.
La nivelul scenariului general nu ai bază legală acum. Când va fi bază legală vom vedea atunci. Sigur că personalul din învățământ e foarte important, dar înainte e cel medical. Vedem cum se aplică la personalul medicală și dacă e o măsură bună… Acum nu e o bază legală pentru această diferențiere.
Testarea va fi plătită de stat pentru orice cetățean, profesor sau nu, elev sau nu, care prezintă simptome sau pentru orice contact al unui caz confirmat”.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024