La Biserica „Sfântul Pantelimon” din Capitală a debutat, joi, 2 septembrie, prima serie de cateheze din cadrul Ateneului Sfântului Pantelimon, fiind astfel reînviată o tradiție începută în urmă cu peste opt decenii.
Cateheza intitulată- „Sfântul unității creștine – Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit (Exiguul)” -a fost susținută de Silviu-Constantin Nedelcu, bibliotecar în cadrul Academiei Române.
„A debutat seria I a Catehezelor Ateneului Sfântului Pantelimon, organizate la Biserica Sfântul Pantelimon din București. Cateheza I, a căruia temă a constituit-o personalitatea exemplară a Sfântului Dionisie Exiguul, a fost susținută de Silviu-Constantin Nedelcu, bibliotecarul Academiei Române care s-a preocupat de reorganizarea bibliotecii parohiei Sf. Pantelimon. Inițiativa realizării acestor cateheze, pentru care ii suntem recunoscători, ii aparține. Pentru prima dată la parohia Sfântului Pantelimon sînt prezentate intr-o formula accesibilă și publicului larg teme catehetice în acord cu nevoile provocate de circumstantele concrete în care trăim. Transmit și pe aceasta cale mulțumirile cuvenite participanților la debutul acestei serii catehetice”, a anunțat, pe Facebook, Părintele Paroh, Bogdan Teleanu.
Inițiativa acestui eveniment, explică Silviu-Constantin Nedelcu, a fost „de-a reînvia întâlnirile din urmă cu mai bine de 8 decenii ale Ateneului Sfântului Pantelimon”.
„Cu prilejul primei cateheze, am plecat într-o călătorie tainică pe urmele Sfântului Dionisie Exiguul în dorința de a-l cunoaște mai bine și de-a ne apropia de acesta, în chip tainic!
Nici o clipă nu am anticipat faptul că pornind de la un simplul proiect de reorganizare a bibliotecii parohiale, se va ajunge și la alte lucruri frumoase (expoziția de carte interzisă, hramul cu aducerea moaștelor Sf. Calinic de la Cernica, inaugurarea bibliotecii, a muzeului parohial etc.).
Îi mulțumesc încă o dată, pe această cale, Părintelui Paroh Dr. Bogdan – Aurel Teleanu, pentru susținerea și sprijinul necondiționat oferit, atât la reorganizarea bibliotecii parohiale cât și, iată, la reînvierea întâlnirilor începute în urmă cu 8 decenii la Ateneul Sf. Pantelimon!”, a scris, pe Facebook, Silviu-Constantin Nedelcu.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024