ULTIMA ORĂ! Protest la Suceava împotriva criteriului vaccinării impus în școli. Sute de participanți la „Marșul dreptului la educație” au mers pe jos peste 15 kilometri

Sute de oameni din satele din jurul municipiului Suceava participă, miercuri, la „Marșul dreptului la educație”, mergând pe jos peste 15 kilometri, după cum a transmis presa locală.

Participanții la marș- părinți, copii și chiar autorități locale- protestează față de criteriul vaccinării impus în unitățile școlare, din cauza căruia școlile rămân închise chiar și în zonele în care rata de infectare este mică.

Peste 100 de părinți și copii din Bosanci, dar și din satele învecinate, s-au adunat, miercuri dimineața, în fața sediului Primăriei și au plecat în marș spre municipiul Suceava. Marșul de protest s-a oprit în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean, iar acolo participanții își vor striga nemulțumirile, scrie Monitorul de Suceava.

Acestea sunt legate de decizia guvernanților de a permite deschiderea școlilor și reînceperea cursurilor în format fizic doar acolo unde rata de vaccinare din rândul angajaților unităților de învățământ este peste 60%.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Oamenii spun că obligarea dascălilor de a se vaccina nu este una legală și spun că actualele condiții îngrădesc dreptul la educație. Potrivit sursei citate, la Marșul dreptului la educație s-a adăugat și Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, care îi susține pe protestatari și care solicită testarea populației și nu obligativitatea vaccinării.

Reamintim că, săptămâna trecută, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adopt Hotărârea numărul 99, potrivit căreia desfășurare cursurilor cu prezență fizică este permisă doar în unitățile de învățământ  în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinatm după cum a relatat RostOnline.

 

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost