Alianța Avocaților din Australia a emis o declarație conform căreia deportarea sportivului Novak Djokovic reflectă că legile de frontieră australiene sunt mai puțin severe decât aspectul arbitrar al lor, informează TheTelegraph, citat de SmartRadio.
„Unul dintre cele mai periculoase aspecte ale chestiunii Djokovic este decizia guvernului federal de a considera pe cineva un risc pentru ordinea publică, doar pe baza a ceea ce percepe că ar putea fi părerile acelei persoane. Este orwellian și este profund tulburător într-o societate care se presupune că este dedicată libertății de exprimare și libertății de gândire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianței, Greg Barnes.
„Orwellian” este cuvântul corect. În ultimii doi ani, Australia a impus unele dintre cele mai crude politici inventate vreodată în numele sănătății publice. Familiile au fost separate, expatriații au fost amenințați cu închisoarea dacă îndrăznesc să se întoarcă în propria lor țară, iar cele 262 de zile de izolare din Melbourne au fost sintetizate de imaginea unei femei fără adăpost pe o bancă, în parc, înconjurată de opt ofițeri de poliție. Interesant este că, deși aceste excese provoacă groază în lumea exterioară, ele sunt susținute de majoritatea australienilor. Mark McGowan, premierul Australiei de Vest, a ținut granițele închise chiar și cu statele vecine timp de 22 de luni, iar acum este celebrat ca un erou, notează sursa citată.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
deporta sau expulza?