Într-un interviu acordat pentru RostOnline, Alvaro Penas, un jurnalist spaniol patriot, cu o autentică viziune de dreapta, ne-a răspuns la întrebări privind formațiunile național-conservatoare Vox și AUR, despre legătura istorică dintre Spania și România, românii care locuiesc în Spania, despre politicile stângiste ale guvernului de la Madrid, dar și despre derapajele neomarxiste ale socialiștilor de la Bruxelles.
Reporter: Domnule Alvaro Peñas, sunteți unul dintre cei mai activi și fermi jurnaliști din media digitală spaniolă și chiar europeană. Vă rugăm să precizați, pentru publicul din România, cu ce publicații sau organizații media colaborați?
Alvaro Peñas: În primul rând, țin să precizez că profesia mea de bază nu este cea de jurnalist. În media și comunicare am ajuns aproape întâmplător. Adevărul este că am început să colaborez cu niște jurnaliști străini, iar, într-o zi, un ziarist polonez m-a încurajat să scriu și să public articole. Ceea ce am și făcut și, sincer să fiu, nu am făcut-o deloc prost.
Am trimis primul meu articol, despre criza din Belarus, la „El Correo de España”. Celor de aici le-a plăcut și, de atunci, public în El Correo cu regularitate, câte trei-patru articole sau interviuri în fiecare săptămână. José Antonio Ruiz de la Hermosa m-a invitat în emisiunea sa de la Radio Ya și, după înregistrare, m-a întrebat dacă mi-aș dori să colaborăm. Astăzi facem parte din echipa Decision Radio, un post de radio care apără Spania și rădăcinile sale creștine și care este în continuă ascensiune. La Decision Radio particip la talk-show-uri și realizez două emisiuni: „Victimele urii” (Victimas del Odio), în care tratez subiecte de actualitate, și „Aventurile sabiei” (Las Aventuras de la Espada), în cadrul căreia abordez teme din istorie, marea mea pasiune. În cele din urmă, am început să lucrez și în televiziune, la El Toro TV, iar astăzi colaborez cu 7NN, un canal nou și gratuit care aspiră să concureze televiziunii de stat, unde dezbat teme legate de Europa de Est.
Cât despre mass-media străină, totul a început când Peter Hauer, un jurnalist austriac de la portalul „Unser-mitteleuropa”, care publică în limbile germană și poloneză, m-a contactat pentru a colabora la traducerea de articole. Din păcate, Peter a murit în noiembrie anul trecut, însă munca sa a dat posibilitatea multor publicații și portaluri patriotice să înceapă să coopereze. De exemplu, multe dintre articolele mele sunt publicate în „Unser-mitteleuropa”, în săptămânalul conservator sloven „Demokracija”, care publică materiale în engleză și slovenă, și pe portalul francez „Breizh-Info”. De asemenea, am publicat și în limba italiană, în „La Voce del Patriota”, în maghiară în cotidianul „Magyar Hírlap”, în croată în „Vokativ” și în limba lituaniană în „Pro-Patria”. Totodată, cele mai relevante articole ale acestora sunt, de asemenea, traduse și publicate în spaniolă. Din în ce în ce mai multe organizații media colaborează pe această cale.
Nu contează din ce țară provii, bătălia este aceeași!
Reporter: Spania este condusă astăzi de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), al cărui secretar-general este Pedro Sanchez, prim-ministrul în funcție. Care este poziția dumneavoastră față de ideologia și politicile guvernului de stânga de la Madrid?
A.P.: Din guvernul de astăzi al Spaniei fac parte: Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol și Podemos, un partid radical de stânga care a desemnat câțiva miniștri comuniști. Mai mult, acest guvern se menține la putere datorită sprijinului de care beneficiază din partea formațiunilor separatiste basce și catalane. Guvernul nostru este cel mai bun exemplu de atitudine „anti-Spania”, fiind cu totul dedicat politicilor globaliste ale Uniunii Europene, „Agendei 2030”. Politicile sale sunt orientate spre feminism, avort, eutanasie, ideologia de gen și distrugerea suveranității naționale. Un exemplu recent: guvernul vrea să incrimineze actul de a te ruga în fața unei clinici în care se fac avorturi. Este cel mai prost guvern pe care îl putem avea, iar eu sunt categoric împotriva acestuia.
Reporter: Adevărata și singura opoziție la puterea de stânga pare a fi partidul conservator suveranist Vox. Asemenea altor formațiuni de dreapta din Europa, Vox a avut o ascensiune spectaculoasă în ultimii ani. Care este sursa succesului de care se bucură Vox în rândul unui număr din ce în ce mai mare de spanioli?
A.P.: Nevoia urgentă a unui partid politic care să apere Spania și poporul spaniol. Dreapta liberală și stânga au împărțit puterea cu sprijinul partidelor separatiste, predând din ce în ce mai mult din suveranitatea noastră Europei și guvernelor autonome, ceea ce ne-a agravat problemele cu separatismul. Mai mult, stânga și-a impus toate postulatele ideologice, iar dreapta liberală le-a preluat.
Apariția partidului Vox a frânt această dinamică. O putem vedea cu „Agenda 2030”, agenda globalistă a multiculturalismului, feminismului, isteriei climatice și pierderii suveranității în favoarea organismelor supranaționale. Reprezentanții tuturor partidelor poartă insigna multicoloră a „Agendei 2030”. Toți, cu excepția Vox, care și-a prezentat propria agendă – „Agenda Spania” – pentru a contracara aceste politici distructive. Vox reprezintă alternativa la politica globalistă și o speranță pentru spanioli.
Reporter: În Spania trăiesc și muncesc peste un milion de români, aceștia formând cea mai numeroasă comunitate de rezidenți străini din țara dumneavoastră. Dincolo de moștenirea culturală latină, Spania și România au această puternică legătură socială și economică…
A.P.: Da, avem o moștenire latină comună. A fost chiar împăratul Traian, un hispanic născut în Italica, lângă Sevilla, cel care l-a învins la Tapae pe marele războinic Decebal și a încorporat în lumea latină Dacia, adică România de astăzi. Dar, dincolo de istorie, avem legăturile din prezent.
Când am vizitat Bucureștiul în urmă cu câțiva ani, am vorbit cu mai mulți oameni care fuseseră în Spania sau care aveau rude acolo. Pot spune că, în timpul pe care l-am petrecut în „Parisul Estului”, am vorbit chiar mai mult în spaniolă decât în engleză. Am lucrat în Spania cu români și, deși este vorba despre oameni cu viziuni diferite, am regăsit mulți cu gândire conservatoare și patriotică. Așadar, nu am fost surprins că AUR a fost al doilea cel mai votat partid de către românii care locuiesc în Spania.
Reporter: În Parlamentul României a intrat Alianța pentru Unirea Românilor, un partid de orientare național-conservatoare, cu o puternică viziune pro-libertate și pro-familie. Mesajele și acțiunile sale sunt foarte apropiate de cele ale Vox. Ce știți despre partidul AUR?
A.P.: Dintotdeauna m-a interesat politica europeană și, în special, politica Europei de Est. Nu cu mult timp în urmă, eram frapat de absența, în România, a unui partid patriotic și conservator puternic. Din acest motiv, intrarea AUR în Parlamentul României este o veste foarte bună atât pentru români, cât și pentru europeni.
Am scris un articol despre succesul AUR la alegerile legislative din decembrie 2020, un succes neașteptat care s-a produs și în alte țări – în Spania, cu partidul Vox, sau în Portugalia cu Chega. Este parte a revoluției patriotice conservatoare în creștere în întreaga Europă ca răspuns necesar la deriva totalitară și progresistă a Uniunii Europene.
De atunci, urmăresc activitățile partidului; de asemenea, i-am luat un interviu copreședintelui Claudiu Târziu, senator în Parlamentul României. Consider că AUR face o treabă grozavă, așa cum a demonstrat în lupta pe care o poartă împotriva „certificatului Covid”, iar sprijinul de care beneficiază din partea poporului român va continua să crească.
Reporter: Presiunea birocraților stângiști de la Bruxelles se face puternic resimțită asupra unui număr tot mai mare de națiuni europene. Singurele preocupări ale Comisiei Europene par a fi: minoritățile de orice fel, „tranzițiile verzi”, transformarea vocabularului după canoanele corectitudinii politice. Cum vă raportați la acest fenomen?
A.P.: Uniunea Europeană de astăzi nu are nimic de-a face cu conceptul aflat la originea sa. Elita de la Bruxelles urmează o linie radical globalistă pentru a impune corectitudinea politică, astfel ciocnindu-se frontal cu suveranitățile naționale. De aici și obsesia de a înlătura guverne care apără suveranitatea națională, precum cele de la Varșovia și de la Budapesta. Este curios faptul că această Uniune Europeană, născută pe fundamente creștine, susține drept „valori fundamentale” ideologia de gen, potrivit afirmației Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene, sau avortul, după cum a subliniat Emmanuel Macron, la începutul președinției franceze a Consiliului UE.
Reporter: O Europă a națiunilor suverane și independente sau „Statele Unite ale Europei”?
A.P.: Între aceste două variante alegerea este clară. Modelul Statelor Unite ale Europei este cel promovat de elita de la Bruxelles, altfel spus ideile pe care le emană astăzi Comisia Europeană: promovarea avortului și a cotelor de refugiați, în detrimentul natalității, ceea ce ne va cufunda în iarna demografică; susținerea hijab-ului în dauna urărilor tradiționale de Crăciun; ideologia de gen și atacuri la adresa familiei tradiționale; promovarea „religiei” verde și a distrugerii industriei și agriculturii noastre și așa mai departe. Toate acestea sunt o uriașă minciună prin definiție, precum tot ceea ce susține globalismul. Nu ar mai exista „state”, ci un organism subordonat organizațiilor supranaționale. Nu ar mai fi „unite”, ci subjugate și fără capacitate de decizie. Și, în mod sigur, aceasta nu ar mai fi „Europa”.
Trăind în Europa de Est, cunoașteți foarte bine ce înseamnă a nu avea suveranitate, a nu fi stăpân în propria țară. Din acest motiv, cele mai rezistente la globalism sunt chiar țările care au suferit vreme de mai bine de patru decenii sub tirania comunistă.
Nu vă puteți imagina speranța pe care aceasta o creează într-un Occident care are disperată nevoie de a-și redescoperi valorile. O Europă puternică poate fi construită doar pe suveranitatea națiunilor sale, pe rădăcinile sale creștine și pe identitatea comună. Orice altceva va duce la dezastru.
Alegerea a fost făcută, acum a venit timpul să luptăm pentru ea.