Cazarea studenților în cămine, după încetarea stării de alertă și revenirea la activitatea cu prezență fizică în universități, ar putea să întâmpine anumite probleme, în contextul în care multe locuri de cazare în cămine studențești din toată țara au fost ocupate de refugiații din Ucraina, semnalează Observator.ro.
Finalul stării de alertă permite școlilor și universităților din țară să înceapă activitatea cu prezența fizică.
Una dintre problemele cu care se confruntă acum învățământul superior este cea a cazărilor, după ce autoritățile române au decis ca unele cămine studențești să fie folosite pentru cazarea refugiaților ucraineni, notează sursa citată.
Spre exemplu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) pune la dispoziţia refugiaţilor care se retrag din calea războiului din Ucraina aproximativ 120 de locuri de cazare în 28 de garsoniere din Căminul T20, scara C, şi în 12 camere din căminul T8.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pune la dispoziţie spaţii de cazare, hrană, consiliere psihologică şi facilitarea serviciilor medicale pentru 50 de studenţi şi cadre didactice din Ucraina, precum şi pentru familiile acestora, notează Adevărul.ro.
Totodată, la începutul lunii martie, Unievrsitatea din București anunța, prin vocea rectorului Marian Preda, că aproximativ 300 de locuri de cazare sunt alocate pentru refugiați.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024