Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, marți, la dezbaterea inițiată de grupului parlamentar AUR, având tema „Calitatea deţinută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, însă a refuzat să clarifice informațiile reveritoare la conducerea DSU.
Mai mult, ministrul Bode a caracterizat dezbaterea solicitată de AUR privindu-l pe Raed Arafat ca fiind una cu „subiect de cancan”, aflat la periferia agendei publice.
Reamintim că solicitarea AUR a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Curtea de apel Alba Iulia a constatat că Raed Arafat nu este reprezentantul legal al DSU.
„Particip la această dezbatere în semn de respect pentru Parlamentul României, faţă de activitatea desfăşurată de către dumneavoastră prin intermediul instrumentelor democratice de control parlamentar asupra Guvernului, dar mai ales faţă de dumneavoastră, cei care îmi sunteţi colegi. M-am aşteptat, în schimb, ca subiectul dezbaterii să fie unul serios şi major, în ton cu vremurile. Am sperat să nu fie unul de cancan şi să nu irosim timpul cu dezbateri care nu interesează mai deloc opinia publică. Doamnelor şi domnilor deputaţi de la AUR, aţi adus în atenţie un subiect aflat la periferia agendei publice. Un subiect de scandal care nu onorează deloc cea mai reprezentativă instituţie a statului român, care este Parlamentul. De altfel, cred că asistăm la o premieră în plenul Camerei Deputaţilor”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Agerpres.
Ministrul Bode a reamintit că numirea şi eliberarea din funcţie a secretarilor de stat e o atribuţie care revine premierului, precizând că numirea lui Raed Arafat ar fi fost făcută printr-o decizie din anul 2014 a prim-ministrului de atunci
„Cred că nu persoana care ocupă temporar o funcţie în arhitectura statului român trebuie să ne preocupe aşa mult, ci mai degrabă nivelul de pregătire a persoanei respective, modul de funcţionare a acelei instituţii, rezultatele palpabile şi impactul ei în societate şi asupra vieţilor noastre. Ce lăsăm fiecare în urmă este mult mai important decât discuţia despre persoana în sine. Mă întreb, aşadar, când o să reuşim să depăşim abordările superficiale şi când vom trece la următorul nivel de a înţelege şi face politică? Aş vrea să nu rămână o întrebare retorică şi să acţionăm cât nu e prea târziu. A devenit deja obositor acest fel de a face politică, obositor pentru cetăţeni deopotrivă şi descalificant pentru clasa politică”, a mai afirmat Lucian Bode.
Știri pe subiect:
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024