Claudiu Târziu (AUR): SUVERANITATE înseamnă să poţi să-ţi afirmi interesul tău naţional, fără niciun fel de oprelişte. Mai este astăzi statul român suveran?

Suveranitate înseamnă să poţi să-ţi afirmi interesul tău naţional, fără niciun fel de oprelişte, a declarat, miercuri, senatorul Claudiu Târziu (AUR), președintele Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, în cadrul conferinței „Suveranitatea azi”.

Pornind de la această idee, cu care a deschis dezbaterile de miercuri, din Parlament, senatorul Claudiu Târziu a lansat mai multe întrebări, respectiv dacă statul român mai este astăzi suveran și în ce măsură statul român își mai poate apăra suveranitatea sau doar mimează o formă de neatîrnare golită de conținut?

În ce măsură suveranitatea se regăsește cu adevărat în actele și acțiunile politice ale puterii și opoziției din România de astăzi?, a întrebat senatorul Claudiu Târziu.

„Am avut de-a face cu un astfel de discurs atunci când s-a purtat această bătălie pe legile justiţiei în Parlament. Am auzit dinspre arcul guvernamental aserţiunea că aceste legi sunt menite, în pofida a ceea ce cred românii în majoritatea lor, întăririi suveranităţii, întăririi justiţiei, facilitării actului de justiţie. Noi, cei care avem un trecut de luptă din societatea civilă până să ajungem într-un partid politic, avem antrenament în reperarea şi respingerea unui astfel de discurs fals, dar majoritatea românilor nu au reperele necesare pentru a-şi da seama dacă un personaj sau altul este cu adevărat suveranist, adică luptă pentru suveranitatea statului al cărui cetăţean este, sau este globalist”, a declarat Claudiu Tîrziu, conform Agerpres.

Potrivit senatorului Claudiu Târziu, „suveranitate înseamnă să poţi să-ţi afirmi interesul tău naţional, fără niciun fel de oprelişte”.

„Vă invit să răspundem cu toţii la întrebarea dacă astăzi România îşi poate permite luxul de a-şi afirma şi de a-şi apăra interesul naţional, fără niciun fel de oprelişti. Şi dacă nu, de ce, ce anume ne împiedică – doar găunoşenia noastre clasei politice, lipsa ei de orientare şi lipsa ei de aderenţă la interesul naţional, sau ne împiedică anumite angajamente internaţionale pe care le-am luat şi care ar putea să fie renegociate şi îndreptate. De asemenea este important de ce vrem noi musai să ne afirmăm suveranitatea. Nu ne-ar fi mai bine oare să facem parte dintr-un imperiu, unde să fim conduşi? Pentru că ni s-a spus 32 de ani că românii nu se pot guverna singuri? Cum respingem această idee toxică, extrem de primejdioasă, care este cu efect paralizant asupra societăţii româneşti?”, a adăugat senatorul AUR.

Conferința „Suveranitatea azi” a fost organizată, miercuri, de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu.”

Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat jurnalistul italian Pasquale Ferraro, director al „Nazione Futura”, activistul civic Marian Munteanu, analistul Dorin Iacob, avocaţii Toni Neacşu şi Gheorghe Piperea, parlamentari, reprezentanţi ai mai multor asociaţii şi organizaţii neguvernamentale.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost