Există alimentele românești care fac bine creierului și trebuie să consumăm mâncare cât mai românească, recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.
„Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Vlad Ciurea.
Potrivit acestuia, nucile fac bine creierului, iar locul doi este ocupat de fructele de pădure, dar și de ceapă, usturoi și pătrunjel.
„După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a subliniat prof. dr. Vlad Ciurea.
Profesorul Alexandru Vlad Ciurea a recunoscut că s-a luptat cu depresia în urmă cu câţiva ani
„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies!
Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a mărturisit prof. dr. Vlad Ciurea.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024