România are nevoie urgentă să promoveze meritocrația, nu matriarhatul, care este obiectivul marxismului cultural, spune prof. univ.dr. Afrodita Iorgulescu într-un excelent articol despre cotele de gen, publicat de Cotidianul.
În Parlamentul României, și peste tot, este nevoie de cote de geniu, nu de cote de gen, subliniază prof. univ.dr. Afrodita Iorgulescu.
„Senatul României, la iniţiativa preşedintelui interimar Alina-Ştefania Gorghiu (PNL), a organizat marţi, 1 noiembrie 2022, Conferinţa internaţională „Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”, desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.
Din anunțurile făcute publice în media, Conferinţa a abordat următoarele teme de interes (pentru cine?): situaţia egalităţii de gen în România, programe şi politici publice europene în domeniu, accesul femeilor în poziţii de conducere, discriminarea, violenţa domestică, sexismul sistemic şi eficienţa cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică. De asemenea, discuţiile s-au concentrat asupra modalităţilor concrete prin care poate fi îmbunătăţită legislaţia actuală privind promovarea egalităţii de şanse şi eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex în sectorul public şi privat.
Cu prilejul conferinţei, a fost probabil lansată, așa cum s-a spus, „Platforma femeilor parlamentare din România, legislatura 2020 – 2024, care are scopul declarat de a oferi femeilor alese în Parlament o voce unitară, în vederea multiplicării demersurilor singulare, adoptării unei abordări curajoase a problematicii de gen şi identificării celor mai bune soluţii pentru problemele femeilor din România, dincolo de orice afiliere politică. Această Platformă, constituită la nivelul legislativului român, este cu atât mai necesară (cui? n.n.) cu cât, în ţara noastră, reprezentarea politică a femeilor este departe de a fi satisfăcătoare: doar 17% în Parlament şi 9% în Guvern, în timp ce în UE media femeilor în parlamentele naţionale este de 39,5%” (și Elena Ceaușescu, în bancul rămas celebru, se mira că sunt unii sub medie).
La nivelul Parlamentului European există, ni se spune, un proiect de reformă a Actului electoral al Uniunii Europene care prevede introducerea de cote pentru a asigura egalitatea de gen (ah, cotele de tristă amintire din perioada comunistă!).
Aflăm că “Senatul României susţine Planul de Acţiune privind Egalitatea de Gen (al Comisiei Europene, din 25 noiembrie 2020 n.n.) şi s-a angajat (se putea altfel? n.n.) să facă paşi importanţi în asigurarea echilibrului de gen la nivelul leadership-ului politic. În acest sens, conferinţa a avut ca obiectiv promovarea iniţiativei legislative privind introducerea unei cote minime de 33% pentru reprezentarea femeilor în Parlament, recent adoptată de Senat, a celei care prevede introducerea unei cote de 30% la alegerile locale şi în consiliile de administraţie, precum şi a iniţiativei privind finanţarea partidelor politice în funcţie de numărul de femei şi tineri pe listele electoral”, explică prof. univ.dr. Afrodita Iorgulescu.
Dar ce-i cu „gen”-ul, cu „egalitatea de gen” despre care se tot amintește în aceste documente?
„În Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (versiunea consolidată), cunoscut și ca Tratatul de la Lisabona, intrat în vigoare la 1 decembrie 2009, nu există noțiunea de „gen”. Se spune, la Art. 8: „În toate acțiunile sale, Uniunea urmărește să elimine inegalitățile și să promoveze egalitatea între bărbați și femei”.
Genul – ca fiind deosebit de sex – și egalitatea de gen au fost impuse de feminism, o componentă importantă a corectitudinii politice (marxismul cultural), ideologia progresismului care domină azi America și bântuie deja și în Uniunea Europeană și de aici în România”, notează prof. univ.dr. Afrodita Iorgulescu.
Potrivit acesteia, conferința de la București, prin faptul că invocă în documentele ei diversitatea, incluziunea și echitatea, acest “triumvirat care marchează excesul stângii extreme” (Jordan Peterson, în lucrarea Corectitudinea politică – Michael Eric Dyson, Michelle Goldberg, Stephen Fry, Jordan Peterson, Editura TREI, 2019), a fost încă o modalitate de a strecura ideile de stânga radicală ale corectitudinii politice în mentalul colectiv românesc și în legislația noastră.
„Dar culmea ironiei este că organizator a fost PNL-ul, un partid de centru-dreapta. Aceasta dovedește ori necunoaștere, ori slugărnicie dusă la extrem față de UE, ori capitularea în fața unor tendințe la modă distructive.
În loc să protesteze la Bruxelles față de răspândirea molimei corectitudinii politice în Uniunea Europeană, oamenii politici din România se grăbesc să-și arate loialitatea față de UE (nu față de țară) și, la rândul lor, răspândesc această molimă și în România, de la cel mai înalt nivel.
În ritmul acesta, în curând ni se vor impune și cote de reprezentare a LGBTQ+ în Parlament!?
România are mari probleme cu sărăcia generalizată, cu PIB-ul pe cap de locuitor foarte mic și consecințele sale. Astfel, în anii 2020 și 2021, conform EUROSTAT (…).
Deci România are nevoie de oameni inteligenți, bărbați sau femei, care să rezolve aceste probleme. România are nevoie urgentă să promoveze meritocrația, nu matriarhatul (obiectivul marxismului cultural). Deci, în Parlamentul României – și peste tot – este nevoie de cote de geniu, nu de cote de gen”, spune prof. univ.dr. Afrodita Iorgulescu.
Articolul integral este disponibil aici.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
In ce hal a ajuns parlamentul Romaniei daca are in componenta lui indivizi precum Alina Gorghiu, Florin Citu si alti neterminati.