În ziua în care, la Iași, zeci de mii de pelerini așteptau să ajungă la racla Sf. Cuvioase Parascheva, iar 35.000 de credincioși spuneau împreună Tatăl nostru la Sf. Liturghie, în București a fost organizat un protest pentru drepturile homosexualilor, manifestație la care au participat câteva zeci de persoane.
Cam acesta este raportul real între poporul român și cei care doresc să impună României o altă „normalitate”, finanțând masiv promovarea unor teme precum căsătoria sau parteneriatul civil dintre persoane de același sex. De altfel, protestul de sâmbătă a fost organizat de asociația MozaiQ cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Din ce am văzut la fața locului, putem crede că nu toți participanții la protest făceau parte din comunitatea LGBT, dar aceasta este o speculație. Închidem paranteza.
În același timp cu protestul LGBT, la mică distanță de acesta, s-a desfășurat un protest împotriva legalizării parteneriatului civil între persoane de același sex. Deși străzile Capitalei erau împânzite cu jandarmi, între manifestanții prezenți la cele două proteste nu a avut loc niciun fel de altercație. Un alt protest împotriva legalizării parteneriatul civil între persoane de același sex a avut loc, tot sâmbătă, în Parcul Izvor, în fața Parlamentului.
Dincolo de aceste proteste din Capitală, sărbătoarea Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași a fost subiectul zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2023. Chiar și presa care de obicei ignoră astfel de subiecte cu temă creștină a recunoscut că la pelerinajul din acest an s-a înregistrat un adevărat record de participare.
În loc de concluzie
În 2020, sub diferite pretexte medicale, accesul pelerinilor la Iași era restricționat. După 3 ani, peste 300.000 de credincioși au ajuns la racla Sf. Parascheva. Deși poate să pară o coincidență, totuși credința rămâne este un scut puternic, inclusiv împotriva celor care doresc să impună diferite ideologii în România. Un proverb, foarte popular în ultima vreme, este cea mai bună concluzie: „Au încercat să ne îngroape, dar nu au știut că suntem semințe!”
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024