Un proiect controversat privind un așa-zis „certificat de parentalitate” intră la vot, săptămâna viitoare, în Parlamentul European, anunță The European Conservative.
Chiar înainte de aprobarea finală, există voci care avertizează că scopul acestui certificat este să eludeze legislația națională.
Oponenții acestui proiect spun că certificatul de parentalitate ar putea facilita „aranjamentele de maternitate surogat” făcute în alte țări, ar putea obliga statele membre să recunoască căsătoriile între persoane de același sex și ar putea diminua protecția copiilor.
Concret, dacă un cuplu de homosexuali ar adopta un copil într-o țară în care legea permite acest lucru, certificatul de parentalitate ar obliga orice stat membru să recunoască respectiva adopție. Totodată, contestatarii proiectului spun că limbajul folosit evită termenii juridici pentru „filiație”.
În plus, „parentalitate” este un concept care și-a făcut recent loc în limba română, deci poate lăsa loc de orice speculație.
Conform proiectului de directivă, care ar putea fi aprobat de Parlamentul European, săptămâna viitoare, obținerea unui certificat de parentalitate ar necesita doar un simplu proces administrativ.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024