Ispitele acestui veac, cu care avem de luptat, sunt condamnarea dragostei de Dumnezeu și de neam, precum și controlul asupra persoanei și asupra popoarelor, a spus, vineri seara, la Timișoara, Claudiu Târziu.
În cadrul unui discurs susținut în cadrul conferinței „Naționalismul și suveranitatea statelor în era globalizării”, Claudiu Târziu a explicat care sunt adevăratele provocări cu care ne confruntăm astăzi.
„Bătălia pe care Occidentul este pe cale să o piardă este mai dură decât cealaltă, căreia noi i-am supraviețuit, ieșind din comunism, însă nu suntem scutiți nici de aceasta. Această bătălie a venit deja și pe meleagurile noastre”, a explicat Claudiu Târziu.
Potrivit acestuia, între noi și Occident nu este o cortină de fier, nici de catifea, ci „o cortină de duh”.
„Noi încă suntem apărați de forța credinței unor bătrâni de prin satele uitate ele României, încă suntem apărăți de rugăciunea fierbinte a unor călugări, încă suntem apărați de credința unor mame care jertfesc zi de zi pentru a da naștere și pentru a crește prunci în vremurile acestea, încă suntem apărați de curățenia unor tați care sunt capi de familie, încă suntem apărați.
Însă, trebuie să înțelegem că nu există împăcare cu răul, nu există nici un compromis cu răul, că trebuie să punem răului stop, să fim nemiloși în lupta cu el, să-l respingem categoric, indiferent cum ni se înfățișează, ideologic, legislativ, cultural. Răul este foarte parșiv. Vine să te păcălească, vine să te înșele, vine să te convingă că are dreptate, vine să te determine să cazi în ispită”, a subliniat Claudiu Târziu
Ce avem de apărat?
Nu totul se reduce la o bătălie electorală sau la o luptă pe un proiect legislativ, a menționat Claudiu Târziu.
„În adânc, avem de apărat dreptul nostru de a iubi, dreptul nostru de a fi naționiști, adică iubitori de neam, dreptul nostru de a fi creștini, adică iubitori ai lui Hristos, dreptul nostru de a ne crește copiii după valorile și principile noastre.
Avem de apărat dreptul nostru de a spune NU culturii urii, care învrăjbește minoritățile contra majorității, NU culturii morții, care promovează avortul, eugenia, NU anulării valorilor culturale sub motive ideologice, NU rescrierii istoriei după calapodul învingătorilor ticăloși și mincinoși”, a explicat Claudiu Târziu.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024