Claudiu Târziu: Noi ca neam suntem ținuți de jertfa celor din închisorile comuniste. Și n-am voie să vorbesc despre eroii noștri? Cine ne scrie istoria și de ce o face?

În România a existat libertate până în urmă cu 15-20 de ani, când încă se mai putea spune adevărul despre subiecte și oameni despre care astăzi nu se mai poate discuta, precum Sfinții închisorilor, a spus, vineri seară, la Timișoara, Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, neamul românesc este ținut astăzi doar de jertfa celor din închisori, însă dacă nouă, celor de azi, ne este ascuns acest adevăr, riscăm să dispărem din istorie, pentru că nu vom avea forța necesară să biruim în luptele dintre bine și rău, așa cum este, de exemplu, lupta dintre globalism și suveranism.

„Acum câteva săptămâni am avut o revelație. Mi-am dat seama, cercetând niște scrieri mai vechi ale mele, mi-am dat seama că noi am avut mai mare libertate până acum 10-15 ani, când se putea să spui adevărul.

La începutul anilor 2000 am declanșat împreună cu alți prieteni o campanie de recunoaștere a Sfinților din închisori, despre care astăzi nu mai ai voie să vorbești și ești etichetat ca fascist, legionar, extremist, taliban, antisemit, în toate felurile ești făcut.

De ce? Pentru că recunoști că au existat în neamul tău oameni care prin suferință și-au curățat păcatele și s-au înălțat spiritual și s-au apropiat de Dumnezeu, ceea ce toți suntem chemați să facem. Viața aceasta este o călătorie de salvare a noastră din punct de vedere sufletesc.

Și n-am voie să vorbesc despre ei? Și n-am voie să vorbesc despre eroii mei decât în termeni denigratori?

Cine ne scrie istoria și de ce o face? Noi de ce permitem să se întâmple lucrul acesta?

În această bătălie dintre bine și rău, așa cum este dintre globalism și suveranism, în această bătălie noi nu avem alt sprijin decât jertfa care s-a dat pentru noi.

Noi ca neam suntem ținuți de jertfa celor din închisorile comuniste, de jertfa celor din rezistența armată anticomunistă. Noi suntem demni și putem să stăm cu capul sus pentru că ei au existat și nu au pus un preț mai mare pe viața lor, pe mintea lor, decât pe sângele lor.

Acesta este modelul. Dacă eu nu cunosc acest lucru, pentru că cineva îmi falsifică istoria, cum o să capăt puterea necesară, cum o să știu să-mi articulez o apărare a crezurilor mele? Acesta este cel mai rău lucru, pentru că atunci când o să fim desprinși cu totul de rădăcinile noastre, când ni se va fura pământul și Cerul, noi vom fi ca niște fulgi în vânt, ușor de trimis dintr-o parte în alta, ușor de transformat în una sau în alta, ușor de îndepărtat din glia noastră străbună, din vatra neamului nostru, ușor de făcuți dispăruți din istorie.

Acesta este pericolul și aceasta este miza!”, a spus Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Claudiu Târziu, în conferință la Timișoara: Ispitele acestui veac sunt condamnarea dragostei de Dumnezeu și de neam, precum și controlul asupra persoanei și asupra popoarelor

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost