Banca de Resurse Vegetale de la Buzău a dăruit peste 34.500 de pliculețe de semințe românești de legume și plante, pentru grădini din întreaga țară

Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) de la Buzău a dăruit românilor pasionați de grădinărit peste 34.500 de pliculețe de semințe de soiuri românești de legume și plante, în cadrul campaniei de donare de semințe din 2024.

Semințele vor ajunge în grădinile românilor din întreaga țară.

„Am oferit aceste semințe, având speranța că vor rodi și vor aduce bucurie în viețile celor care le-au primit. Am avut oportunitatea de a primi solicitări din toate colțurile țării, permițându-ne să evaluăm pe parcusul anului agricol în curs comportamentul acestor creații biologice într-o varietate de condiții pedo-climatice întâlnite în diversele regiuni ale țării noastre”, a anunțat, pe Facebook, BRGV.

În cadrul acestei inițiative, BRGV a distribuit 1150 de kit-uri, fiecare compus dintr-o selecție specială de 30 de soiuri și varietăți conservate de BRGC. În total, au fost distribuite peste 34.500 de pliculețe de semințe.

„Vreau să exprim recunoștința mea specială echipei BRGV Buzău, care a făcut posibilă această performanță într-un timp record. Fiecare etapă a campaniei, de la comunicare și colectare până la operare și expedierea solicitărilor, s-a desfășurat cu eficiență și profesionalism. Sperăm că eforturile noastre vor constitui un impuls suplimentar pentru semințele care au ajuns și care urmează să ajungă în grădinile românilor din întreaga țară”, a declarat dr. ing. Costel Vînătoru, directorul BRGV Buzău.

Pachetul de semințe pus la dispoziție în această campanie a fost compus dintr-o listă variată de specii, incluzând tomate, ardei gogoșar și iute, ceapă, varză, bame, ridichi de lună, salată iute, castravete amar, kiwano, telina de petiol, leuștean, cimbru, chimen, spanac urcător, salvia sclarea, anghinare, luffa, pepene de iarnă, galbenele, castravete de Anguria și castravete cornichon rustic. Numărul de plicuri a variat în funcție de stocurile disponibile la momentul configurării kitului.

Mai multe informații despre activitatea BRGV sunt disponibile aici.

Pe același subiect:

Ceapă și salată cultivate de românii deportați în Siberia în urmă cu 80 de ani, păstrate la Banca de Resurse Vegetale de la Buzău

Vremea recoltei la Banca de Resurse Vegetale de la Buzău. Cum pot ajunge semințele de tomate ROMÂNEȘTI în piețe din întreaga țară

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost