Sociologul Gelu Duminică susține că, pe termen scurt, singura soluție la scădere natalității din România este importul de populație tânără și de forță de muncă din alte țări.
În plus, precizează Gelu Duminică, o „lege a uniunilor consensuale” este necesară nu doar pentru homosexuali, ci și pentru persoanele care nu se căsătoresc, dar fac copii.
Declarațiile au fost făcute pentru Agepres, ca reacție la anunțul europarlamentarului Corina Crețu privind declinul demografic drastic din România.
„Pe termen scurt nu e decât o singură soluţie – nu o spun eu, o spun toate celelalte state care au aplicat-o – respectiv importul de forţă de muncă. Trebuie să aducem populaţie tânără din altă parte. Simplu. Nu ai altă soluţie. Dar asta vine la pachet cu o mulţime de provocări, care nu sunt noi. Pentru că, Doamne iartă-mă, românul actual nu mai are nicio legătură cu geto-dacul. Au mai venit goţii, ostrogoţii, vizigoţii, slavii, tătarii, turcii, romii, evreii. Românul actual este o diversitate cu toate aceste naţiuni. Acum o să vină şi senegalezul şi nepalezul şi indianul… Cine vine aici să muncească. La fel cum nici francezul actual nu mai are legătură cu francul din secolul al XII-lea. S-a modificat mult… Germanul are legătură şi cu Suleiman, nu numai cu Hans. Ce să facem?!”, a declarat marţi, pentru Agerpres, sociologul Gelu Duminică.
Potrivit acestuia, creşterea numărului de divorţuri nu constituie „neapărat o problemă” pentru natalitate.
„Nu e neapărat o problemă. Pentru că vă dau un exemplu: o treime din copiii României sunt născuţi în afara căsătoriei. Da? Sigur, sunt mulţi care rămân în relaţii consensuale, nu sunt căsătoriţi, dar oamenii au copii. De aici şi nevoia aceea de a face o lege a uniunilor consensuale. Nu e doar pentru homosexuali, pentru că realitatea ne arată că foarte mulţi sunt în relaţii de familie fără să fie căsătoriţi. Şi tu trebuie să oferi protecţie. Sunt multe de făcut, sunt legate, nu doar una”, a subliniat sociologul.
Context
Europarlamentarul Corina Creţu (Pro România) a declarat, luni, că datele furnizate de Comisia Europeană şi Institutul Naţional de Statistică arată că România va fi printre ţările care vor resimţi cel mai puternic efectele declinului demografic asupra sistemului de pensii şi sistemului de sănătate, pierzând la fiecare 10 ani un milion de locuitori, potrivit Agerpres.
„Datele furnizate de Comisia Europeană arată că România va fi printre ţările care vor resimţi cel mai puternic declinul demografic asupra sistemului de pensii şi sistemului de sănătate – în condiţiile în care România pierde la fiecare 10 ani un milion de locuitori. Această scădere a populaţiei este rezultatul unui complex de factori, printre care se numără migraţia şi raportul dintre natalitate şi mortalitate. Reducerea numărului populaţiei active exercită o presiune crescută asupra forţei de muncă, afectând direct economia. Numărul contribuabililor scade, iar procesul accelerat de îmbătrânire a populaţiei amplifică solicitările asupra sistemului de pensii – cu consecinţe serioase asupra sustenabilităţii financiare a acestuia”, a afirmat Corina Creţu, într-o postare pe Facebook.
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
- Ministerul de Externe, după decizia de arestare a lui Netanyahu: Nu se poate pune semnul egal între Israel şi organizaţii teroriste precum Hamas şi Hezbollah - 22 noiembrie 2024
Gelu Duminică este sociolog sau influencer? Mai bine ar deveni actor in filmele de desene animate.
Pe vremea comunismului erau “profesioniști” făcuți la Ștefan Gheorghiu cu origini sănătoase. Nimic diferit in “democrația” vestica. Aceiași “specialiști” făcuți pe puncte si împinși de păpușari.
Ce le place țiganilor să se îmbrace în alb! Cred că vor să-i semene lui Michael Jackson.