Toți consumatorii de gaze din România vor avea de plătit o taxă de carbon, începând din 2027, conform unei directive care a fost dată de Comisia Europeană (CE), anunță Economica.
Potrivit sursei citate, noua directivă a Comisiei Europene va impune furnizorilor de gaze din România să includă în prețul gazelor vîndute clienților casnici taxa de carbon, începând din 2027.
„Directiva ETS II (Emission Trading System) va extinde obligativitatea plății certificatelor de carbon și pentru unele domenii care nu sunt acum incluse, iar cele mai importante sunt consumul de gaze al clădirilor, inclusiv cele rezidențiale, și transportul rutier”, a explicat Florentina Manea, director general la compania de consultanță Carbon&Energy Management.
Astfel, de la începutul anului 2027, furnizorii de gaze naturale vor fi obligați să includă în prețul gazelor livrate inclusiv populației taxa de carbon și a prezentat și un calcul pe baza nivelului actual al certificatului de carbon.
„Gazul natural este principalul combustibil care intră sub incidența ETS II, la care se adaugă combustibilii utilizați în transportul rutier: benzina, motorina, GPL. Prețul gazului natural furnizat către populație sau către alte sectoare industriale și costul benzinei și motorinei vor avea înglobate și prețul certificatelor de CO2, fapt care va determina o creștere a acestora începând cu anul 2027.
Prețul gazului natural furnizat căre populație sau către alte sectoare industriale care nu sunt incluse în schema EU ETS actuală va avea o creștere de aproximatiiv 0,06 RON/kWh. Calculul a avut la bază o valoare a certificatelor de CO2 de 60 de euro/certificat și 0,205 kg CO2/kWh”, a arătat Florentina Manea.
În primăvara următoare (mai 2028), furnizorii de gaze va trebui să facă dovada achiziției de certificate de carbon pentru gazele furnizate în 202t, în caz contrar urmând să plătească penalitatea de 100 de euro pentru fiecare tonă de carbon pentru care nu poate face dovada achiziției certificatului.
Așadar, din 2027, toți clienții casnici de gaze naturale vor plăti această taxă de carbon care, la nivelurile actuale de preț este estimată de expertul citat mai sus la 6 bani/kWh. Dacă avem în vedere prețul maxum plafonat de acum de 31 de bani/kWh, prețul gazului plătit de populație ar crește cu cel puțin 20% (foarte probabil mai mult dacă taxa va intra în baza de calcul a TVA, cum este acum acciza).
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024
În fapt, nu este vorba decât despre Profit Comercial și despre Controlul populației lumii !
Profitul se face din resursele Naturale, pe care natura ni le-a DĂRUIT ! Și pe care Oligarhia mondialistă ni le Vinde !
Iar Controlul se face prin toate mijloacele, fără excepție ! Din control fac parte și Restricțiile multiple ( călătorii, utilități, alimentație , îmbrăcăminte , circulație , număr de copii , aparatură electromenajeră , îngrijiri medicale , etc ).
Taxa nu face ca poluarea să dispară ; dar ea poate avea consecințe nefaste asupra bugetului individual sau al familiei . Adică sărăcirea si conflictele inerente datorate acesteia .
Din articol trag concluzia unei viitoare complicități – probabil totale – între ” autoritățile române ” și clica mondialistă care , după ce a acaparat bogățiile naturale ce ne aparțin , vrea cu tot dinadinsul să nu mai avem acces la ele decât în condițiile impuse de ea .
Agenda 21 semnată peste capetele noastre, ale celor ce ne bucurăm de DEMOCRAȚIE !