Claudiu Târziu (AUR), despre recomandările BEC privind interacțiunea cu persoanele transgender în ziua votului: Asistăm la ceva ce nu credeam că este posibil în România

Claudiu Târziu (AUR) a comentat, marți, într-o conferință de presă, recomandările transmise de Biroul Electoral Central (BEC) privind interacțiunea cu persoanele transgender în ziua votului, menționând că acest demers este uluitor pentru țara noastră, care confirmă temerile care au stat la baza organizării Referendumului pentru familie, în 2018.

Declarația a fost făcută în contextul în care, la solicitarea reprezentanților LGBT, Biroul Electoral Central (BEC) a transmis către toate birourile electorale din țară un „Îndrumar” privind intercțiunea cu persoanele transgender în secția de votare, după cum a relatat RostOnline.

„Asistăm la ceva ce nu credeam că este posibil în România. O asociație transmite Autorității Electorale Permanente (AEP) reguli de bună conduită cu privire la persoanele transgender, adică cei care fie se cred de un alt sex decât cel natural, cu care s-au născut, fie și-au făcut operație de schimbare de sex.

Lucrurile acestea sunt uluitoare la meridian românesc, credeam că sunt posibile doar pe alte tărâmuri, dar iată că astăzi noi suntem obligați să ținem cont de cineva care se declară altceva decât este în realitate și să-l tratăm nu doar cu respectul cuvenit, ci să modificăm legislația, să modificăm maniera de raportare la persoana respectivă, să umblăm în hârtiile privind dreptul de vot.

Toate lucrurile acestea nu fac decât să ne reconfirme temerile pe care le-am exprimat cu ani în urmă când am fost printre organizatorii Referendumului pentru definirea căsătoriei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Reafirm susținerea noastră pentru noua încercare de organizare a unui referendum pentru definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Există o nouă inițiativă în derulare, se strâng semnături pentru această inițiativă, sunt corturi pentru strângerea de semnături prin mai toate orașele.

Susținem această inițiativă, suntem alături de grupul civic care și-a propus-o, sperăm să ajungă la vot în Parlament o lege care să declanșeze referendumul și suntem convinși că de data aceasta referendumul va avea un rezultat bun, favorabil”, a declarat, marți, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Claudiu Târziu (AUR), despre recomandările BEC privind interacțiunea cu persoanele transgender în ziua votului: Asistăm la ceva ce nu credeam că este posibil în România”

Comentariile sunt închise.