Claudiu Târziu (AUR) în dialog cu jurnalistul spaniol Sergio Velasco: Susținem un plan național pentru protejarea familiei, pentru a asigura națiunii noastre continuitatea

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile parlamentare, a acordat un interviu jurnalistului spaniol Sergio Velasco, în cadrul căruia au fost abordate teme de interes major, precum protejarea familiei, pericolul reprezentat de ideologia de gen și alegerile europarlamentare.

„Susținem un plan național pentru protejarea familiei, care se va întinde pe două decenii, pentru a asigura națiunii noastre continuitatea și dezvoltarea demografică, socială și culturală”, a subliniat Claudiu Târziu.

Interviul a fost publicat pe website-ul spaniol al platformei Catholic Voices.

Redăm varianta în limba română:

Sergio Velasco: Familia naturală este supusă astăzi unui atac concertat și bine pus la punct din partea forțelor neomarxiste. În ce măsură susține partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) valorile familiei și lupta cu stânga radicală anti-viață?

Claudiu Târziu: În primul rând, țin să precizez că Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid politic din România care nu numai că și-a asumat în mod deschis apărarea familiei naturale, dar a făcut din aceasta unul dintre pilonii săi fundamentali. Programul nostru de guvernare conține măsuri pentru a opri declinul demografic accentuat, prin încurajarea natalității și stoparea exodului masiv.

Pe lângă numeroasele inițiative legislative pe care le-am depus în Parlamentul României în favoarea familiei, am atras atenția în dese rânduri asupra crizei demografice pe care o traversăm, a îmbătrânirii populației, cât și a uriașei emigrații a românilor în căutarea unei vieți mai bune. Pe de o parte, propunem soluții fiscale, și nu numai, pentru a stimula familiile, iar, pe de altă parte, măsuri specifice în vederea întoarcerii în țară a cât mai multor români emigrați economic. Susținem un plan național pentru protejarea familiei, care se va întinde pe două decenii, pentru a asigura națiunii noastre continuitatea și dezvoltarea demografică, socială și culturală.

Lupta de care spuneați cu stânga extremistă este una foarte dură. Cu toții vedem, în Occident, modul în care acționează adepții acestei ideologii de gen, otrăvitoare și cu totul iraționale.

Sergio Velasco: Ați făcut referire la ideologia de gen. Cât de periculoasă este aceasta și cum o putem combate?

Claudiu Târziu: Această teorie este lipsită de orice fundament și în flagrantă contradicție cu natura și cu realitatea. „Identitatea de gen” la care face referire, care ar fi diferită de sexul biologic, este o născocire de la un capăt la celălalt, una dintre cele mai primejdioase dintre teoriile vehiculate astăzi de stânga așa-zis progresistă. Deși a căpătat o amploare aproape de neimaginat, sunt convins că poate fi combătută și încă poate fi oprită. Pentru binele copiilor și pentru sănătatea familiilor și societăților noastre, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să nu ezităm să prezentăm realitatea așa cum este ea, să afirmăm adevărul, să ne comportăm ca atare. Poate vi se pare banal sau ceva care nu va avea niciun efect, însă lucrurile nu sunt deloc așa. Dacă îți este teamă să mai mărturisești ceea ce este corect și drept, vei pierde.

Sergio Velasco: Recent, guvernul peruan a decretat „transsexualitatea” și „tulburarea de identitate de gen” drept „probleme de sănătate mintală”. Cum comentați această decizie?

Claudiu Târziu: Această știre chiar mi-a atras atenția zilele trecute. A fost încă un prilej de a reflecta asupra dezordinii morale și sociale în care ne-au adus neomarxiștii. Este o decizie fundamentată. Și cum ar putea fi altfel când acești bolșevici roz au drept priorități drepturile persoanelor „non-binare” sau ale bărbaților care se pretind femei și viceversa?

Problema este mai amplă, și anume că aceștia acționează astfel încât noi toți ceilalți suntem obligați să acceptăm nebunia fără nici cea mai mică obiecție. Cine „îndrăznește” astăzi să afirme o realitate limpede ca lumina zilei este ostracizat sau pus la zidul infamiei. Așa cum spuneam și mai devreme, toată această demență este legată direct de ideologia de gen și de agenda diabolică a extremei-stângi care încearcă distrugerea familiilor, coruperea copiilor noștri și tăierea tuturor rădăcinilor.

Sergio Velasco: Haideți să schimbăm registrul și să vorbim despre alegerile europarlamentare. Pentru evoluția politică a Uniunii Europene, din care face parte și România, un moment foarte important îl va reprezenta acest scrutin din 6-9 iunie. Dumneavoastră sunteți candidat din partea partidului AUR și, probabil, veți fi ales membru al Parlamentului European.

Claudiu Târziu: Aceste alegeri care vor avea loc peste două săptămâni sunt, fără doar și poate, cele mai importante din istoria Parlamentului European. Astăzi avem două blocuri mari, două forțe antagoniste aflate într-o încleștare de care depinde însuși viitorul nostru. Partidul AUR are drept piloni: familia, națiunea, credința și libertatea. Cu certitudine, vom fi alături de toate celelalte partide și organizații care susțin aceleași valori precum ale noastre. Dacă vom face compromisuri cu stânga globalistă, aceasta ne va duce la pierzanie. Modificarea tratatelor UE care va desființa efectiv suveranitatea statelor-membre, pactul privind migrația care ne va aduce milioane de imigranți, pachetul Green Deal care ne sărăcește și ne distruge fermele, portofelul digital, impunerea avortului ca „drept fundamental al omului” și eliminarea libertății de conștiință, acestea sunt problemele extrem de grave cu care ne confruntăm.

Conservatorii sunt cei care formează astăzi rezistența în fața tăvălugului neomarxist care pare să aducă apocalipsa.

Sergio Velasco: Din afirmațiile dumneavoastră, ceea ce se va întâmpla la aceste alegeri europene ar fi crucial pentru popoarele europene. De ce acest scrutin este diferit față de altele?

Claudiu Târziu: Este o întrebare foarte bună. Deznodământul acestor alegeri va influența profund direcția Uniunii Europene. Din punct de vedere politic, astăzi este mai limpede ca niciodată: pe de o parte, există stânga socialistă și pseudo-liberală, vajnică militantă a unor reforme odioase și nebunești, iar, pe de altă parte, conservatorii și patrioții, cei care susținem normalitatea, binele și adevărul. Este un scrutin diferit pentru că momentul este unul de uriașă însemnătate. Ne aflăm la o răspântie de drumuri. Dacă majoritatea va decide prin vot că drumul trebuie să continue la stânga, vom înainta cu pași siguri spre abis. Dacă, totuși, cetățenii vor alege dreapta național-conservatoare, mai avem o șansă de a ne salva.

Ceea ce ne dorim noi, conservatorii, este să ne trăim viața după acel sistem de valori pe care îl prețuim și pe care îl considerăm esențial. Adică să ne întoarcem la normalitate.

Sergio Velasco: O coaliție a forțelor conservatoare și suveraniste ar fi extrem de importantă pentru a opri înaintarea agendei neomarxiste-verzi. Dar cât este de posibilă, în actualul context?

Claudiu Târziu: Astăzi avem două grupuri mari, ECR și ID, precum și alte partide mai mari sau mai mici, încă neafiliate, dar cu o viziune similară asupra lumii. Într-adevăr, auspiciile nu sunt favorabile unui grup politic unic, care să cuprindă toate partidele de dreapta, suveraniste și conservatoare – sau, măcar, cea mai mare parte a acestora. Există numeroase disensiuni și mult prea multe sensibilități, istorice, culturale și nu numai, care fac extrem de dificil un asemenea deziderat. Cu toate acestea, vom continua să afirmăm că, fără o conlucrare loială a forțelor conservatoare, stânga globalistă își va desăvârși planul diabolic. Dintotdeauna, noi, partidul AUR, am fost adepții unității în idee și acțiune și nu ne vom schimba viziunea. Convingerea mea este că, după 9 iunie, această necesitate va fi mai mare ca niciodată.

Sergio Velasco: Ați menționat, în repetate rânduri, cuvântul „normalitate”. Ne mai putem întoarce la acea normalitate pe care o știam?

Claudiu Târziu: Da, este încă posibil. Chiar dacă „evoluăm”, spun neomarxiștii, către o „nouă normalitate”, dar una care, cu siguranță, nu are nimic de-a face cu normalitatea pe care o cunoaștem, ci este chiar potrivnică normalității. Acesta nu este progres, ci un regres, nu este evoluție, ci, de fapt, un declin.

Dar, în pofida acestei crunte realități, întoarcerea la normalitate, la cea adevărată, mai poate avea loc. Primul – și poate, cel mai important pas în această direcție – este un rezultat în favoarea cât mai multor conservatori europeni pe data de 9 iunie. Un altul va fi reîntoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă, în urma alegerilor americane din noiembrie.

În fapt, depinde de fiecare dintre noi de a înțelege miza fără precedent a acestei bătălii și de a vota pentru viitorul copiilor și civilizației noastre.

Traducerea: Dragoș MOLDOVEANU

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost