Ellen Kryger Fantini, editor-șef al The European Conservative, către partidele de dreapta europene: Nu ratați victoria când este atât de aproape!

În timp ce redacțiile din întreaga Europă, inclusiv a noastră, se înghesuie să scrie despre dezacordurile dintre partidele de dreapta și să analizeze ce ar putea însemna pentru următorul Parlament European frământările din sânul grupurilor politice, nu ar trebui să uităm că dreapta are o oportunitate istorică în marea bătălie pentru Europa. Aceasta nu ar trebui să fie irosită în lupte intestine sau dispute interne pentru putere.

Cetățenilor obișnuiți nu le pasă de cine a mai venit sau a mai plecat din rândul grupurilor politice de la Bruxelles. „Vor rămâne în ECR? Va exista o scindare în ID? Va apărea o nouă facțiune?” Deși, în mod cert, vom scrie în continuare despre aceste subiecte, adevărul este că, în lumea reală, nimeni nu votează cu adevărat în funcție de grupul european în care se află partidul preferat. Trebuie să fim atenți să nu ne lăsăm captați de mașinațiunile parlamentare încât să pierdem din vedere imaginea de ansamblu.

Milioane de alegători europeni sunt conservatori în mod natural – și au devenit din ce în ce mai nerăbdători în privința statu-quoului. În februarie, când fermierii protestau la Bruxelles, un banner a surprins sentimentul general, nu numai pe al fermierilor, dar pe al milioanelor de europeni care îi susțineau. Pe banner scria: „Aceasta nu este Europa pe care o dorim”.

Victoriile partidelor populiste și național-conservatoare în alegerile din Europa relevă foarte clar acest lucru: „Aceasta nu este Europa pe care o dorim”. Se pare că aceleași partide vor obține un rezultat bun la alegerile din 9 iunie pentru Parlamentul European – cu excepția cazului în care vor rata o victorie care este foarte aproape.

Elanul partidelor de dreapta nu ar trebui să fie irosit în războaie intestine. Este esențial să rămână la principiile conservatorismului european, indiferent de partide sau de alianțe. Iată câteva dintre cele pe care le considerăm cele mai importante:

Suveranitatea națională și democrația

Cetățenii obișnuiți s-au săturat de eurocrații care fac presiuni pentru o „Uniune din ce în ce mai integrată și federală”. Sunt mulți care cred că șantajul politic – de exemplu, sub forma sancțiunilor „statului de drept” împotriva statelor conservatoare – este greșit. Similar, europenii consideră că este incorect ca statele mari să le intimideze pe cele mai mici și sunt conștienți că dreptul de veto în Consiliul European – astăzi amenințat de propunerile de modificare a tratatelor europene – reprezintă singura lor protecție. Orice partid care merită să fie susținut la alegerile din 9 iunie trebuie să lupte pentru suveranitate națională și democrație.

Securitate și migrație

Orașele din întreaga Europă au devenit de nerecunoscut și de nelocuit din cauza migrației și a criminalității. Cetățenii sunt furioși ca urmare a insecurității crescânde și s-au săturat să fie etichetați drept xenofobi sau rasiști pentru simplul fapt că au sesizat realitatea așa cum era ea. Aceștia sunt sacrificați pe altarul unei înțelegeri distorsionate a multiculturalismului, a deschiderii și a toleranței. Orice partid care merită să fie susținut la alegerile din 9 iunie admite că „solidaritatea obligatorie” a UE este un oximoron și crede că națiunile în sine ar trebui să poată decide cui – și câtor – oameni li se poate permite să se mute într-o anumită țară.

Dezastrul verde

Oamenii s-au săturat să li se spună că singura modalitate de a „salva mediul înconjurător” este să înghețe toată iarna, să se sufoce vara, să-i abandoneze pe fermieri, să renunțe la călătorii și să se convertească la cultul „Zero Net”. Orice partid care merită să fie susținut la alegerile din 9 iunie trebuie să fie dispus să lupte împotriva Green Deal și să fie de partea fermierilor care ne pun hrana pe masă.

„Valorile europene”

Europenii obișnuiți s-au săturat să li se țină predici despre „valorile europene”. Cine a hotărât care sunt acestea? Alegătorii simt că această propagandă în favoarea „valorilor europene” este doar un cod pentru eurocrați care le spun ce să gândească și îi umilesc dacă au o altă părere. Orice partid care merită să fie susținut la alegerile din 9 iunie susține valori autentice precum libertatea de exprimare și demnitatea umană și se opune cu fermitate culturii anulării (cancel culture) și ideologiei „woke” – și ficțiunii potrivit căreia bărbații se pot pretinde femei.

După cum am scris în primul nostru editorial publicat în 2024:

Mulți dintre cei care candidează pentru Parlamentul European sunt niște oportuniști vulgari care-i privesc cu dispreț pe cetățenii de rând. Ei se uită la noi de sus, de pe poziții privilegiate. Din păcate, mulți dintre acești escroci avizi de putere vor ajunge pe holurile puterii – la Bruxelles, Strasbourg și în alte părți. Ei se vor ridica din rândurile clasei conducătoare din propriile țări și, odată aleși, vor acumula și mai multă putere – dacă le veți permite asta.

Dreapta europeană ar trebui să aibă grijă să nu-și dea gol în propria poartă în timp ce se ceartă pe teritoriu. Partidele naționaliste și suveraniste nu au voie să rateze această victorie care este atât de aproape, la alegerile din 9 iunie și ulterior. Ar trebui să unim dreapta – și să nu lăsăm elitele bruxelleze corupte, bine înfipte și egoiste să învingă.

Articol preluat de la The European Conservative

Traducere de: Dragoș Moldoveanu


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost