La solicitarea reprezentanților LGBT, Biroul Electoral Central (BEC) a transmis către toate birourile electorale din țară un „Îndrumar” privind interacțiunea cu persoanele transgender în secția de votare.
Este vorba despre un ghid elaborat de Accept, asociația care reprezintă drepturile persoanelor LGBT din România.
Potrivit documentului consultat de redacția RostOnline, „Îndrumarul” este destinat tuturor persoanelor și entităților implicate în procesul electoral, astfel încât toate „părțile să fie informate asupra modului în care să interacționeze cu persoanele transgender în momentul în care se prezintă la secția de votare”.
„În multe cazuri, în ce privește persoanele transgender, datele ce se regăsesc în actele de identitate nu corespund sau nu corespund în totalitate cu înfățișarea persoanei. Astfel, pot exista situații în care prenumele și mențiunile privind sexul să difere de modul în care persoana se prezintă lumii, ca bărbat sau femeie. De asemenea, pot exista diferențe și în ce privește fotografia din cartea de identitate”, se menționează în îndrumar.
În „Îndrumar” se subliniază că persoanele implicate în procesul electoral au responsabilitatea de a contribui la exercitarea dreptului de vot de către persoanele transgender.
„Vă rugăm să tratați cu tact aspectele ce țin de persoana în cauză, pentru a-I proteja dreptul la viața privată, pentru a evita situațiile inconfortabile sau alte comportamente care ar putea instiga la ură și/sau la săvârșirea unor infracțiuni motivate de aceasta, precum hărțuirea, agresiunile fizice și/sau verbale”, se mai precizează în document.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
Am spus întotdeauna că,așa-zisele „drepturi”pt.minorități,indiferent care ar fi acestea:etnice,profesionale,iată,sexuale etc.nu sunt altceva decât niște…privilegii pt.acestea în detrimentul majorității.Și persoanele cu dizabilități, copiii instituționalizați,persoanele vârstnice din cămine sunt minorități.Aceștia ,din păcate,nu beneficiază din partea autorităților nici măcar de respectarea celor mai elementare drepturi,ce să mai vorbim de privilegii.
Pe de altă parte,mie,dacă aș avea cea mai mică și poate neînsemnată inadverdență în actul de identitate ,mi se dă cu…flit!Pe când pe subiecții acestui articol,vaai! să îi tratați cu tact,cu blândețe,cu înțelegere,cu responsabilitate.Dar,ceva de la… UE ,nu doresc acești speciali?!
Reprezentanții LGBT sunt handicapati sau patrupezi?
Bre, a înnebunit BEC?
„pentru a-I proteja dreptul la viața privată”?
Păi, când vine la votare săritul de pe fix, atunci nu-i viață privată. Atunci iese în public.
Doar în cabina de vot e în privat şi sper să nu o confunde cu o privată.
În ritmul ăsta ajung LGBTQM-uiştii să ne călărească pe toți.
Auzi, vine ACCEPT şi ne trasează reguli de conduită!
Băi, şi noi nu le trasăm una-n spate?
În opinia mea, votul efectuat de un transgender este nul și neavenit, întrucît identitatea acelui personaj este INCERTĂ .
Drept urmare, identitatea fiind nesigură, ea este FALSĂ – sexul declarat fiind bărbatesc , femeiesc sau neutru, iar aparența fizică precum și numele fiind la fel de contrafăcute și de necorespunzătoare realității evidente.
Cum poate fi legal votul ce vine din partea unui personaj nehotărît în privința propriului său sex și nume ?
În plus, Constituția nu prevede ca indivizii de sex indecis și cu înfățișare dubioasă să aibă drept de vot. Mai mult, nici nu le recunoaște existența.
Mă întreb cum se poate ca transgenderii ( în minoritate și cu stare civilă suspectă ) să aibă drept de vot , atîta timp cît societatea în care trăiesc refuză să îi integreze , privindu-i ca pe ciumati .