Acord de securitate Ucraina- UE, semnat, joi, la Bruxelles. Ce prevede documentul în cazul în care Rusia folosește arme nucleare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi, la Bruxelles, un pact de securitate cu Uniunea Europeană, la un summit al liderilor din statele membre, informează agenția dpa, citată de Agerpres.

Preşedintele Zelenski a semnat acordul în cadrul unei ceremonii alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acordul este rezultatul unor discuţii între cele 27 de state membre ale Uniunii care au durat câteva luni până s-au convenit termenii sprijinirii de către UE a securităţii pe termen lung a Ucrainei.

Pe lângă noi planuri pentru o cooperare mai strânsă între industria de apărare din Ucraina şi UE, acordul conţine şi o nouă procedură de consultare în situaţii de criză.

În cazul în care Rusia va ataca din nou Ucraina după actuala invazie sau foloseşte arme nucleare în timpul războiului în curs, UE şi Ucraina trebuie să organizeze consultări de urgenţă în termen de 24 de ore, la cererea oricărei dintre cele două părţi, pentru a discuta despre un posibil sprijin.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Acord de securitate Ucraina- UE, semnat, joi, la Bruxelles. Ce prevede documentul în cazul în care Rusia folosește arme nucleare”

  1. Pe baza acestui asa zis ” acord ” , UKRAINA , a atacat ” cu armament necovontional ” civili pe plaja la Sevastopol , ucigand copiii ” .Se vede provocarea facuta ” intetionat ” privind un nou atac al Rusiei referitor la o ” actiune terorist militara ” de ucidere civili si copii pe ” o plaja ” la Sevastopol ” in concordanta cu acest ” NOU TRATAT ” care nu are nici o legatura ” cu armele nucleare ” , bazaconii ” politruce ” , de fapt pentru a ” proteja legal ” , atacul terorist al Ukrainei , asupra populatiei civile ruse la Sevastopol , in special cu victime copii .Ori ” ASTIA ” ne i-au pe noi de prosti , ori sunt ei ” PROSTI ” ca peste tot in ” POLITRUCIA ” europeana si romana .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.