Adevărate modele! Elev olimpic din Alba-Iulia, admis la liceu fără examen, datorită performanțelor școlare extraordinare

 Eduard Pițu, absolvent al clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, este singurul elev din Alba care va fi admis la liceu fără să susțină evaluarea națională, anunță Ziarul Unirea.

Elevul Eduard Pițu a fost primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, performanță pentru care Eduard va fi admis la liceu fără a susține evaluarea națională.

În 2024, tânărul a obținut mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică.

Din clasele a V-a până în a VIII-a, Eduard Pițu a obținut rezultate excepționale, atât la fazele naționale a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce an de an pe podium, alături de cei mai buni elevi din țară.

„Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție si plăcere de a lucra. Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul si respectul atât din partea mea cât si a colegilor de clasă.

Cu siguranța, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul si dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi si noi provocări, îl va duce”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, Mihaela Urcan, profesor de matematică.

Datorită muncii sale pe perioada celor 4 ani de gimnaziu, Eduard Pițu va fi admis la orice liceu din România dorește, la profilul real, fără a susține examenul de sfârșit de clasa a VIII-a.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost