Ambasada SUA la Chișinău, mesaj de solidaritate față de comunitatea LGBTQ

Ambasada SUA la Chișinău a transmis luni, 10 iunie, o declarație comună, semnată de 30 de misiuni diplomatice, privind solidaritatea față de comunitatea LGBTQ din Republica Moldova și din întreaga lume.

Mesajul a fost transmis în contextul în care la Chișinău are loc, în perioada 11-16 iunie, Festivalul Moldova Pride.

„Iunie este Luna Mândriei, atunci când onorăm contribuțiile comunității vibrante LGBTQI+ din întreaga lume, evaluăm progresele și provocările în lupta continuă pentru drepturile omului și ne reînnoim angajamentul față de incluziune, participare și protecție a tuturor, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen.

În această lună, ca și în fiecare lună, suntem solidari cu persoanele LGBTQI+ din Republica Moldova și din întreaga lume”, se precizează în declarația comună.

Această declarație comună este semnată de misiunile diplomatice ale Austriei, Belgiei, Canadei, Cehiei, Chile, Croaţiei, Elveției, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Israelului, Lituaniei, Letoniei, Muntenegrului, Națiunilor Unite, Poloniei, Regatului Danemarcii, Regatului Spaniei, Regatului Țărilor de Jos, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbiei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei, Ucrainei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ambasada SUA la Chișinău, mesaj de solidaritate față de comunitatea LGBTQ”

  1. Homosexuali sant ca și norii fără ploaie,doar fac umbră pământului,ei nu pot asigura continuitatea vieții pe pământ!nu știu de ce au pretenția la atâtea drepturi,nu cred ca au vreun motiv de mândrie!

Comentariile sunt închise.